Helyi hírek 2024. március 5. 07:00

Móra diákkoráról mesélt a gyerekeknek Kapus Béláné

Képgaléria
Móra diákkoráról mesélt a gyerekeknek Kapus Béláné
Kapus Béláné, a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület örökös elnöke tartott előadást Móra Ferenc diákkoráról az általános iskolák felső tagozatos diákjainak március 4-én, a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Az előadáson Kapus Béláné érdekfeszítően felvázolta Móra Ferenc diákkorát, kiemelve azokat a mély élményeket, amelyek írói pályafutásában meghatározóvá váltak. A Szeptemberi emlék című mű olvasásával rávilágított arra, hogy Móra élete és művészete szorosan összefonódik a szegényparaszti környezettel és az ott átélt nehézségekkel. A diákoknak lehetőségük nyílt megérteni az író gyermekkora és az azt követő évek fontos eseményeit.

Együtt utazhattak vissza az időben, ahol a fiatal Ferkó életének különböző színterei – a szülőház, az iskola, a városháza és a könyvkereskedés – egyszerre adtak színes és érdekes életképeket. Kapus Béláné felolvasása révén nem csupán egy történettel találkoztak a diákok, hanem magával a múlttal, egy olyan korszakkal, amely Móra Ferenc karaktereiben és műveiben örökké él.

Az esemény hozzájárult ahhoz, hogy Móra Ferenc ne csak a múlt nagy írójaként éljen tovább, hanem az olvasók szívében, különösen a fiatal generációkban is, mint egy olyan alkotó, aki a szegényparaszti élet iránti szeretetét és az emberi küzdelmeket műveiben megörökítette.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
                  

Kövessen minket a Facebookon is!