Sport 2024. március 5. 15:00

Vasárnap rajtol a Tour de Puszta 5

Vasárnap rajtol a Tour de Puszta 5
A Bringabarátok Sportegyesület valamint a Bringabarát kerékpárbolt és szerviz idén ötödik alkalommal szervezi meg a Tour de Puszta elnevezésű terep és tájékozódási kerékpártúráját a Fülöpjakab környéki buckákon március 10-én, vasárnap, 9 órától.

Kürti Márta és Simon Béla Szabolcs szervezőktől megtudtuk, hogy idén a versenyközpont tekintetében lényeges változásokat jelenthetnek be, hiszen Fülöpjakab Község Önkormányzatának köszönhetően a falu szabadidőparkjában tudnak gyülekezni a versenyzők és családtagjaik. Ezzel kinyílt a lehetőség, hogy több eseménnyel is tudjanak készülni a megjelenteknek. Egy rendezvénysátor is rendelkezésükre áll majd, és meleg étkezési lehetőséggel, valamint egy komplex, kiépített kerékpáros ügyességi pályával is várják az érdeklődőket egész nap. Természetesen idén is hívják a futás szerelmeseit, akik a terepen 12 és 25 kilométeres távon mérettethetik meg magukat.



A kerékpárosok három táv közül választhatnak: a rövidtáv ~11 kilométeren, a középtáv ~25 kilométeren, a hosszútáv pedig ~48 kilométeres szakaszon zajlik. A terepviszonyok változatosak (döngölt földút, homokbucka, mély homok), ezeken ellenőrző és frissítőpontok érintésével lehet végigmenni.

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. Bővebb információ a
bringabarat.com/tpd5 oldalon található. Az eredményekről beszámolunk.

Z. A.
                

Kövessen minket a Facebookon is!