Helyi hírek 2024. március 6. 06:00

Ismét összeült a Könyvek klubja olvasókör a könyvtárban

Képgaléria
Ismét összeült a Könyvek klubja olvasókör a könyvtárban
Ismét összeült a Könyvek klubja olvasókör a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban dr. Szabó Imre filozófus vezetésével. A március 5-ei eseményen Oliver Sacks: A férfi, aki kalapnak nézte a feleségét című művét elemezték.

Az olvasókör résztvevői élénk beszélgetésben vettek részt, ahol a filozófus irányítása mellett mélyebb betekintést nyertek a mű tartalmába és filozófiai vonatkozásaiba. A tagok különféle szemszögekből közelítették meg az alkotást, kicserélve gondolataikat és értelmezéseiket egymással.

A könyv egy különleges esetet mutat be, ami egy agyi sérülés következményeként alakult ki. A főszereplő egy idős férfi, akit agyvérzés kapott és ennek következtében károsodott az agykérgének egy specifikus területe. A különleges és megdöbbentő történet a vizuális észlelés torzulásairól szól. A férfi állandóan változó, animált képekként látja a világot.

Sacks a könyvben nemcsak a neurológiai vonatkozásokat mutatja be, hanem az emberi elmében és észlelésben rejlő bonyolultságokat is felfedi. Az eset a szerző érdeklődésének középpontjába helyezi az agy és az észlelés kapcsolatát, miközben az olvasókat elgondolkodtató és kihívó módon vezeti be a neurológiai kutatások világába.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton    
       

Kövessen minket a Facebookon is!