Helyi hírek 2024. március 6. 16:00

Izgalmas szabadtéri kaland után jöhet a matek

Képgaléria
Izgalmas szabadtéri kaland után jöhet a matek
Tizedik alkalommal indult el március 4-én, a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét Magyarországon. A jubiláló PÉNZ7 kísérő eseményeinek egyike a PénzFutam, amelyet a Batthyány Lajos Általános Iskola a hét nyitóprogramjának választott.

Ez egy izgalmas pénzügyi-matekos szabadtéri kaland, amely játékosan ismerteti meg a diákokkal a mindennapi pénzügyi alapokat. A feladatok megoldására 45 perc állt a csapatok rendelkezésére. A játékidő alatt 6 feladat megoldása volt a cél, ezzel elérhető a legmagasabb kitüntetés, azaz a gyémánt rang. Azon csapatok, akik jól gazdálkodnak az idővel, a 6 feladaton felül további 3 bónuszfeladatot oldhatnak meg, amivel további pontokat szerezhetnek. Tanulóink közül többen is elérték csapattársaikkal a gyémánt vagy arany fokozatot. Szerencsére ragyogó napsütés volt a délelőtt folyamán, így nagyon kellemes hangulatban telt az idő.

A keddi napról Rádiné Petróczi Márta tanárnő számolt be: – A PÉNZ7 kapcsán önkéntest fogadtunk, akivel együtt tartottuk a matematika órákat. Az órák célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára, a vállalkozói kedv megteremtésének, az üzleti ismeretek megalapozásának lehetőségére. Az önkéntes programba való bevonása támogatta a pénzügyi, vállalkozói oktatás élményalapú megvalósulását. Az intézménybe érkező önkéntes Farkas Gyöngyi volt, aki 33 éve dolgozik a NAV Észak-budapesti Adóigazgatóságának Utólagos Ellenőrzési Főosztályán adóellenőrként.

Bakóné Nemcsok Ilona, Rádiné Petróczi Mária Márta, Selyem Erika, Szederkényi Barbara, batthyanysuli.hu
               

Kövessen minket a Facebookon is!