Helyi hírek 2024. március 8. 16:00

Megnyílt Gubcsi Attila kiállítása a könyvtárban

Képgaléria
Megnyílt Gubcsi Attila kiállítása a könyvtárban
Megnyílt Gubcsi Attila (1954-2020) néhai képzőművész Nő a Gubcsiak kezében – tollal és ecsettel című kiállítása a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A március 8-ai eseményen a néhai festő életét és munkásságát testvére, dr. Gubcsi Lajos író, közgazdász méltatta, majd írásaiból Schramek Géza színművész olvasott fel.

Dr. Gubcsi Lajos köszöntőjében hangsúlyozza, hogy testvére műveiben a nőiesség különböző dimenziói tárulnak elénk, különösen kiemelve a nők szexualitását, szépségét és önállóságát. A kiállított, szinte fotórealisztikus képeken ezeket a különféle nőiességi vonásokat fedezhetjük fel. A festmények különböző szakaszaiban mutatják be a női erőt, a kitartást és az élet meghatározó pillanatait kidolgozott arckifejezések és testtartások segítségével. A művek a fény és az árnyék kontrasztjával játszanak, tovább emelve a női formák és vonalak szépségét.

Az esemény zárásaként dr. Gubcsi Lajos öt kiváló félegyházit ismert el a közösségi munkájukért, és adta át nekik a Tánc a pokol tornácán 1514-1526 című könyvét. A kitüntetettek: Dongó József, dr. Kása Zsuzsanna, Kapus Béláné, Kovács-Csonka Szilvia és Laczkóné dr. Szabó Klára.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!