Helyi hírek 2024. március 9. 10:00

Mesterséges intelligencia nemzetközi projekt kidolgozásában vesz részt a Közgé

Mesterséges intelligencia nemzetközi projekt kidolgozásában vesz részt a Közgé
A mesterséges intelligencia alapú alkalmazásokat egyre több helyen használjuk, beépülnek a számítógépes böngészőinkbe, kérdésekre válaszolnak, olykor egy-egy házi feladat megoldásába is besegítenek. Bár használjuk ezeket, még nehezen tudjuk elképzelni azt a sok-sok felhasználási lehetőséget, amivel az AI könnyebbé teheti mindennapi tevékenységeinket.

Az AI használatának feltérképezésére, a szakképzésben való felhasználhatóságának javítására irányul az a nemzetközi projekt, egy Erasmus+ stratégiai partnerség (2022-1-HU01-KA220-VET-000090188), amelyben az Én Kint Egyesület szervezésében dán, lengyel és szlovák civil szervezetekkel és iskolákkal együtt a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum iskolái közül a Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum, azaz a Közgé is részt vesz. A projekt elérhető a következő weboldalon: https://aimeout.com


A projekt célja, hogy új megoldásokat kínáljon: hogyan lehet megérteni a mesterséges intelligencia jelentőségét, és ahhoz is, hogy egyre több területen váljon lehetővé a mesterségesintelligencia-alkalmazások felhasználása a közismeretei oktatásban és a szakképzésben is.

A projekt három kulcsfontosságú témával foglalkozik: új, innovatív kurzusok létrehozása; digitális készségek és kompetenciák fejlesztése; a készségek közötti eltérések leküzdése és a munkaerőpiaci igények kielégítése. Mi és partnereink hiszünk abban, hogy a mesterséges intelligencia forradalmasítani fogja a szakképzést, és ezzel a fejlesztőtevékenységgel is igyekszünk alkalmazkodni a változó körülményekhez.



A közös projekt részeként iskolánk olyan interaktív tananyagokat készített el, amelyek a mesterséges intelligencia történetét, fejlődésének korszakait mutatják be, újszerű, innovatív módon. A projekt folytatásaként a résztvevő iskolák diákjai találkoznak majd áprilisban egy szegedi workshopon, ahol tanulói oldalról mutatják majd be, hogy ők hogyan képzelik el a mesterséges intelligencia kreatív hasznosítási lehetőségeit saját iskolájukban.

Az érdekesnek ígérkező eseményről, amelyen a Közgé csapata is részt vesz, szintén beszámolunk majd.

Dr. Bánki Horváth Mihály
       igazgatóhelyettes
             

Kövessen minket a Facebookon is!