Sport 2024. március 10. 13:00

Nem szép játékkal, de nyert a vármegyei első osztályú csapat Baján

Nem szép játékkal, de nyert a vármegyei első osztályú csapat Baján
A 18. fordulóval folytatódott a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság. A hatodik helyen álló Kiskunfélegyháza csapata délre utazott, hogy a tabellán tizenegyedik helyen álló Bajai LC-vel találkozzon.

Ez volt a tavaszi harmadik forduló, amelyből a Kiskunfélegyháza eddig csak kettőt játszott, mert az elsőben szabadnapos volt. Némedi Norbert csapatának az volt a célja, hogy győzelemmel hagyják el a pályát. Ezt sikerült is megvalósítaniuk. Március elejéhez képest jó időben játszották a találkozót, igaz, a szél egy kicsit fújt, ez azonban nem befolyásolta annyira a csapatokat, abban, hogy jó mérkőzést vívjanak egymással. Viszonylag korán, már a 21. percben megszerezte a vezetést a Kiskunfélegyháza Kurgyis Kevin révén. További helyzeteket is kidolgoztak a fiúk, de pontatlanok voltak. Erős Gergő és Oroszi Dániel előtt is nyílt lehetőség, de Sztruhák jól őrizte a kapuját. Kanyó János távoli lövéssel próbálkozott, de az is kimaradt. Persze a hazaiak előtt is adódott lehetőség, főleg a találkozó végén, amikor egy fejessel próbálkoztak, de ők sem tudtak élni a nagy helyzettel. A csapat szempontjából most az volt a lényeg, hogy a három pontot begyűjtse. A játékhelyzetek kialakítása pontosabb volt, és ez is eredményezte a győzelmet.

– Viszonylag nehezebb találkozót játszottunk, úgy gondolom, hogy nekünk több lehetőségünk is adódott, mint a hazai csapatnak. Természetesen nekik is voltak szép számmal helyzeteik, de mi egyet ki tudtunk használni, ami döntő fontosságú volt. Nem a legszebb játékkal, de el tudtuk hozni a három pontot, és ez volt a legfontosabb – nyilatkozta a találkozó után Némedi Norbert.

Ez a győzelem azt is jelentette, hogy a csapatunk feljött az ötödik helyre a tabellán, és azonos pontszámot, 28-at gyűjtött, mint a negyedik helyezett Jánoshalma.

Bajai LC–Kiskunfélegyháza: 0–1 (0–1)

Baja, vezette: Tóth Róbert (Herczeg Róbert, Serfőző Balázs).

Baja: Sztruhák – Fehér, Knap, Bölcskei, Kudella (Kerezsi 62.), Szeibert, Csiki, Bányai (Megyeri 46.), Baladin, Urlauber (Bart 72.), Mezőfi (Schaffer 78.).
Vezetőedző: Koch Tamás

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Nagy D. (Molnár 62.), Kanyó, Erős (Szabó D. 73.), Marsa, Oroszi, Nagy V., Urbán, Szabó P., Kőrös, Kurgyis K.
Vezetőedző: Némedi Norbert
Gólszerző: Kurgyis a 21. percben.

A következő fordulóban, március 16-án, a Kecel FC érkezik a Honvéd Sporttelepre. A mérkőzés 15 órakor kezdődik.

A vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban is elkezdődött a tavaszi szezon. A Kiskunfélegyháza II csapata a Lakiteleki TE-t fogadta, és 3–1 (1–0) arányú győzelmet aratott. A gólokat Horváth Balázs, Szabó Tamás és Szalai Ádám szerezte, amire csak Szólát Kevin tudott válaszolni. A második csapatunk a következő fordulóban, március 16-án, szombaton, az éllovas Solti FC otthonába utazik.
         

Kövessen minket a Facebookon is!