Helyi hírek 2024. március 15. 08:00

Körkérdés – Mit jelent önnek a tavasz szépsége?

Körkérdés – Mit jelent önnek a tavasz szépsége?
A tavasz érkezése frissességgel, élénk színekkel és enyhe időjárással jár, ami lendületet ad az életünknek. A nap sugarai felébresztik bennünk a vágyat, hogy kint töltsük az időnket: hosszú sétákra, napfényben való pihenésre, vagy éppen kertészkedésre. A kellemes idő lehetőséget teremt a természettel való szorosabb kapcsolat kialakítására és az újjászületés élményének megtapasztalására. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy Kiskunfélegyháza lakóinak mit jelent a tavasz.

Raffa Rozália (88)
– Életigenlő és derűs személyiségemnek köszönhetően igyekszem mindent pozitív oldalról közelíteni. A tavasz varázslatos illata, fényei ezt még inkább fokozzák. Sokat vagyok friss levegőn, még akkor is, ha éppen nincs konkrét teendőm. Csak egyszerűen élvezem a természet szépségét, figyelem, ahogy a fák kizöldülnek, és a virágok kibontják szirmaikat. Az örökzöldek különleges helyet foglalnak el a szívemben, míg a virágok közül a rózsát szeretem a leginkább. Örömmel nevelek palántákat, és ha valaki megcsodál valamit, szívesen elajándékozok néhány növényt. Rendszeresen részt veszek a Virágos Félegyházáért mozgalomban, ugyanis fontosnak tartom a környezetünk szépítését és gondozását.
 

Kállainé Vereb Mária (67)
– Tavasszal az ébredező növények, a kis virágok színessé, pompássá és illatossá teszik a földet. Hosszabbodnak a nappalok, több időt tölthetünk a szabadban. Kinyílnak az első virágok, a bokrok, a fák, a cserjék hozzák új hajtásaikat. Kellemesen simogató a tavaszi napsütés. Kertünkben legelőször a hóvirág, a fűz, majd a nárcisz és a jácint jelentik meg. Színességük elvarázsolja kertünket, udvarunkat. Ha süt a nap, jobb a kedvem, s mivel mellettünk egy kis erdő is található, madárcsicsergésre ébredünk. Férjem metszi a fákat és a szőlőt, az összegyűjtött komposztot szétteríti a kertben. Számomra a tavasz jelenti az újjászületést, a színek és a kismadarak dala vidámságot hoz szívembe.




Papp Viktória (37)
– A tavasz szépsége nem csupán a virágok és madárdalok színpompás kavalkádjában rejlik, hanem abban a különleges érzésben is, amit ez az évszak kivált az emberekben. A hideg, sötét téli napok után vágyakozva várom a tavasz érkezését, és amikor végre megérkezik, boldogság és derű tölti el a szívemet. A tavaszi napsugarak melegítő sugaraival együtt ébred bennünk a vágy a szabadban való időtöltésre. Ilyenkor szívesen fedezem fel a közeli és távolabbi kirándulóhelyeket, ahol bekapcsolódhatok egy-egy geocaching (természetbarát hobbi) játékba, vagy csak magamba szívom a hegyek, völgyek, vizek összetéveszthetetlen illatát, fényeit és hangjait. A tavaszi séták, a kerékpározás vagy egyszerűen csak a napfényben való pihenés mind olyan tevékenység, amiket szívesen élvezünk ebben az időszakban. A kellemes időjárás lehetővé teszi, hogy kapcsolatba lépjünk a természettel, élvezzük a friss levegőt és újra feltöltődjünk energiáival. Ezt imádom igazán! A kedvenc virágaim: az illatos hunyor és a kankalin.




Nagy Ágnes (60)
– A tavaszban csodálatos, hogy a sötét és hideg tél után világos és meleg van, pezsdítő szabadságot érez és új távlatokat lát az ember. Az első felüdülést még a tél végén megjelenő hóvirágok hozzák, amit aztán az enyhébb tavaszi napokon követ az éledő földnek az a finom kesernyés illata, amit a korhadó, nedves növényi részek árasztanak. Később, amikor már a levegő is melegebbé válik, akkor a fák koronájának tetején halvány pasztelles színek jelennek meg, jelezve, hogy megindult a fák nedvkeringése, a látszólag halott fa újra él. Mindezt a gyümölcsfák virágzása koronázza meg, mert a fehér-rózsaszín virágok a gyümölcs reménységét hordozzák, és az ember átéli, hogy minden rossz és nehézség közepette valami gyönyörű rend veszi körül, aminek ő is része.




Locskai Rozália (82)
– Alig vártam már, hogy beköszöntsön a tavasz és újra élvezhessem a sétákat és a barátnőimmel való találkozásokat. A kellemes időjárásban szívesen időzünk a ház előtt, ahol könnyeden beszélgetünk. Szenvedélyesen szeretem a virágokat és a növényeket, ezért minden évben csatlakozom a Virágos Félegyházáért mozgalomhoz is. Különleges tavaszi kedvenceim közé tartoznak a kála, a hortenzia, a ciklámen és a pistike virágok.

V. B.
                    

Kövessen minket a Facebookon is!