Helyi hírek 2024. március 12. 09:00

Tudás és tehetség

Tudás és tehetség
Ebben a tanévben 3 Batthyánys tanuló, Borbély Bálint Imre, Endre Balázs és Kisjuhász Bence indult a vármegyei matematikaversenyen, mindhárman a Batthyány Lajos Általános Iskola 7. z osztályos tanulói. Ennek a versenynek a célja, hogy lehetőséget kínáljon az iskolák tanulóinak arra, hogy összemérhessék matematikai tudásukat a velük egy megyében tanuló diákokkal.

A verseny kétfordulós. Az első fordulót mindenki saját iskolájában írja meg. A verseny feladatlapjait, a javítókulcsokat a „Mategye” Alapítvány nyújtja. A dolgozatokat a javítókulcs alapján az iskola tanárai javítják ki. Az első forduló dolgozatainak összesítése alapján hívják meg a 2. fordulóba a versenyzőket.

A 2. fordulót a megyei társszervező által felkért iskolákban tartották meg, február 5-én. Mindhárom tanulónk bejutott a 2. fordulóba, amely Kiskunfélegyházán, a Darvas Általános Iskolában volt. A versenyen a feladatok megoldására az 5-8. osztályos tanulóknak 90 perc (5 feladat) állt rendelkezésükre. A tanulók íróeszközön, körzőn, vonalzón és szögmérőn kívül semmilyen más segédeszközt nem használhattak. A 2. forduló dolgozatait a „Mategye” Alapítvány által felkért szakmai zsűri értékelte.



A végső helyezéseket a 2. fordulóban elért pontszámok alapján állapították meg. A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány március 8-án, pénteken hirdette ki a matematikaverseny Bács-Kiskun vármegyei eredményét.

A díjátadót Kecskeméten, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában tartották meg, amelyre iskolánk diákjai közül nagy örömünkre Borbély Bálint is meghívást kapott. Bálint a 9. helyezést érte el. Munkáját oklevéllel és tárgyjutalommal díjazták. 

Rádiné Petróczi Márta
     felkészítő tanár

        

Kövessen minket a Facebookon is!