Sport 2024. március 12. 11:00

Dunaújvárost és Szigetszentmiklóst lőtték

Képgaléria
Dunaújvárost és Szigetszentmiklóst lőtték
A versenyszervezők részéről talán már nem is meglepő, ha a Turul Koppány ÍHSE tagjai nagy létszámmal érkeznek egy versenyre. Így volt ez március 3-án, a dunaújvárosi teremversenyen is. A versenyt Gyetvai Attila, mint magánszemély rendezte, ami nem ment a minőség rovására. A jól megszervezett teremverseny sok íjásznak szolgált a szezonra jó felkészülésnek. A Koppányok népes csapattal vállalták a vasárnapi pihenés helyett az utazást és a versenyzést.

Ha már verseny, akkor legyenek a legjobbak rangsorolva.

Puszta íjjal: Bicskeiné Csányi Mária első, Kövecses Zsuzsanna negyedik, Kiss Tibor, Csatlós Norbert és Szeibert Imre pedig a középmezőnyben végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia, Zoboki Csenge, Tamáskovics Gyula első,
Tóth Milán és Dinnyés Gyula második, Balanyi Sándor negyedik helyen zárta a versenyt.

A verseny kiértékelését a soltvadkerti fagyizóban tartották meg a Koppányok, Bicskeiné Marika meghívásának köszönhetően.

*  *  *

A következő hétvége pihenéssel telt a Koppányoknál, de Fekete Boglárka mégis a versenyzést választotta. Szigetszentmiklóson, az IFAA Országos Bajnokság teremíjász pályáján állt rajtsorba. Első helyen végzett, azonban a kitűzött pontszám alapján nem volt elégedett önmagával.

Ez jó jel edzői szempontból és annak reményében, hogy ennek hatására Bogika sűrűbben vállalja az utazás nehézségét és többet tud jönni edzésre. Ő ugyanis Nagykőrösről jár hozzánk és a gimnázium fontos éveit tapossa, ami meghatározó lehet a jövő szempontjából, hiszen felkészült, kiváló íjász Bogika. Nagyon jól beilleszkedett a Koppányok közé és nagy szeretettel fogadják a tagok mindig, ha jön edzésre. Úgy elméletben, mint a gyakorlatban is rutinos versenyzőnek tekintem, azonban a rendszeres edzés minden sport alapja és ebből az íjászat sem kivétel! Sőt!

Dinnyés Gyula
Koppány íjász
               

Kövessen minket a Facebookon is!