Helyi hírek 2024. március 14. 07:00

Dr. Hörömpő Andrea volt a Pozitív tér vendége

Képgaléria
Dr. Hörömpő Andrea volt a Pozitív tér vendége
Folytatódott a februárban indult Pozitív tér – életmód- és sikerközösség-sorozat március 13-án, szerdán a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. Az eseménysorozat vendége ezúttal dr. Hörömpő Andrea író, pszichológus, coach volt, aki Türelmesen szeretlek című könyvének bemutatójával egybekötött előadásra várta az érdeklődőket.

A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, majd átadta a szót az est házigazdájának, Wolnerné Vidéki Szilvia életviteli fejlesztő, coach-nak. Szilvia elmondta, hogy az előadássorozattal a céljuk továbbra is az, hogy megszólítsák Kiskunfélegyházán azokat az embereket, akiket érdekel a pozitív gondolkodás, a lélek fejlődése, az önfejlesztés, a mentális és testi egészség.

Dr. Hörömpő Andreáról elmondta, hogy hitvallása szerint ki lehet jutni a legnagyobb pokolból is, és hiszi azt, hogy arra születtünk, hogy megteremtsük és megéljük a mennyországot itt és most a Földön. Az író 1983-ban született Budapesten, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnáziumban végzett, magyar szakon. Tanárnak készült, de végül jogot végzett az ELTE ÁJK-n, majd Tőkepiaci és Banki szakjogász lett. 2013-ban önkéntesként kezdett írni a Pozitív Nap oldalon, majd 2014 januárjában elindította a Lélekmozaikok nevű blogját.

Megjelent könyvei: Lélekmozaikok (2014), A találkozás, ami elrendeltetett (2015), Mert én látlak Téged…(2016), A szeretet lélegzete (2017), Türelmesen szeretlek (2022).

Dr. Hörömpő Andrea előadása során megtudhattuk, hogy egy többéves út vezetett odáig, hogy a banki szakjogász szakmájától eltávolodva a lélekkel, az írással kezdjen el foglalkozni. Elmondása alapján az elmúlt 10 év, amióta írással foglalkozik, nagyon intenzív élményeket és tapasztalásokat hozott számára. A türelmesen szeretlek című könyve a sorban az ötödik kötete, amelynek a témáját hozta el az előadásra. Tudunk-e szeretni, tudunk-e türelmesnek lenni, és hogy tudunk-e türelmesen szeretni? Magadat ismered-e? Tudod-e mi van a saját lelkedben? – ezekre a kérdésekre kereste a választ az esemény.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton   
       

Kövessen minket a Facebookon is!