Helyi hírek 2024. március 14. 18:00

A negyedik díszcsomagoló versenyre gyűltek össze az ország kereskedő diákjai

Képgaléria
A negyedik díszcsomagoló versenyre gyűltek össze az ország kereskedő diákjai
Negyedik alkalommal szervezte meg méltán népszerű versenyét a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája és Kollégiuma az intézmény tornatermében március 14-én, csütörtökön.

A megmérettetésen több mint 20 diákcsapat mutatta meg tudását. A korábbi évek hagyományai alapján többek között amorf tárgyakat, üvegtárgyakat, desszerteket, régi idők eszközét, valamint henger alakú tárgyakat is becsomagoltak a versenyzők. Az esemény bevezetője egy kellemes hangulatban lezajlott kvíz volt, ahol természetesen az iskolájukban tanultakat hasznosíthatták a résztvevők. 

Papp Gyula, Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy minden alkalommal volt szerencséje részt venni az iskola által szervezett megmérettetésen. A pandémia előtt több mint 40 csapat versenyzett, ami nagyon örvendetes szám volt akkor. Szeretnék, ha a következő évek visszahoznák ezt a csapatlétszámot és minimum ennyi résztvevővel sikerül majd lebonyolítani az eseményt a jövőben. Úgy véli, hogy a versenyszellem életben tartása nagyon fontos dolog az oktatás során, hiszen a gyermekek ki vannak éhezve a sikerre. Ez olyan plusz adalék lehet, amelynek tapasztalatai a későbbi sikeres vállalkozásukat is elősegítheti majd. Természetesen a versenynek terveznek folytatást, ennek érdekében az ország összes szakképzési centrumába eljuttatják hírét a következő versenynek.

A versenyen szakmai zsűri bírálta a versenymunkákat. A zsűri tagjai voltak: Kulcsárné dr. Búzás Gizella elnök, Kovács Pálné és Rigó Anita. Az elnöktől megtudtuk, hogy a csomagolás kivitelezése, csomagolás technikája, a díszítettség mennyisége és minősége valamint a kreativitás, amit az elbíráláskor figyelnek. Kulcsárné dr. Búzás Gizella hangsúlyozta, hogy a csomagolás az áru ruhája, a díszcsomagolás a korona rajta. Nagyon fontos, hogy legyen üzenetértéke a díszcsomagolásnak, kifejezze a tiszteletet, megmutassa, hogy kinek szól és milyen alkalomra.

Az elhangzottakhoz Kovács Pálné hozzátette: úgy véli, hogy manapság nagyon nagy szükség van az ehhez hasonló versenyekre, hiszen sajnos ma a kreativitás kevésbé érvényesül egy olyan világban, ahol egyen dísztasakokat használnak az emberek ajándékok átadásakor. Ezt az elbillenést talán ezek a diákok vissza tudják állítani, újra erre a tevékenységre irányítva a fókuszt.

A versenyeredményekről a későbbiekben beszámolunk.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!