Helyi hírek 2024. március 15. 07:00

10. jótékonyság hangverseny a zeneiskolában

Képgaléria
10. jótékonyság hangverseny a zeneiskolában
Tízedik alkalommal várta a zenekedvelőket jótékonysági hangversenyére a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola. A Jankovszki Ferenc Koncertteremben megrendezett eseményen összegyűlt adományok az iskola alapítványának számlájára kerülnek. A Hidas Frigyes Alapítvány minden évben zenei versenyeket és azok útiköltségét támogatja, megkönnyítve némiképp a szülőkre háruló anyagi terheket.

A hangverseny kezdetén a megjelenteket Kis-Fekete Vilmos, az intézmény igazgatója köszöntötte, majd ismertette a koncert előadóit: a pódiumon a zeneiskola tanárai, valamint jelenlegi és egykori növendékei főszereplésével állt össze a műsor. Beszéde végén az igazgató megköszönte a szervező tanároknak,
hogy időt és energiát nem kímélve állították össze az este produkcióit.

A nagyjából másfél órás repertoár nagyon színes volt. A klasszikus zenétől a kortárs művekig, szinte mindenből hallhatott ízelítőt a közönség. A hangszerek és stílusok sokasága között mégis nagyon szép egyensúly érződött végig a műsoron. Az előadók nagyszerűsége, a koncertterem hibátlan akusztikája segítette a megjelenteket – hogy egyfajta burokban – a városi autók és az utca zajától elzártan élvezhessék a műveket.

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!