Helyi hírek 2024. március 16. 12:00

Tízéves fennállását ünnepli a Horgolda-csoport

Képgaléria
Tízéves fennállását ünnepli a Horgolda-csoport
Fennállásának tízéves évfordulóját ünnepli a Horgolda-csoport, amit egy igazán színes kiállítással tettek emlékezetessé. A tárlatot megtekinthetik március 14. és 26. között a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ emeletén. A bemutatott kendők, ünnepi jelképek, csipkék és állatok tükrözik a csoport tagjainak tíz év alatt elért fejlődését és az alkotói sokféleséget. A kreatív csapat alakulásáról és munkásságáról Kisznyérné Szatmári Ilona mesélt.

– A Horgolda-csoportot 2014-ben alapítottuk Kósáné Tisics Edinával, Csenki Lászlóné Klárikával és Rokolya Sándorné Katikával. Jelenleg 12 aktív tagunk van, akik főként a nyugdíjas korosztályból kerültek ki, illetve egy huszonéves hölgy is csatlakozott hozzánk. Öt éve a művelődési központ ad
otthont összejöveteleinknek, amiért hálásak vagyunk Kovács-Csonka Szilvia igazgatónőnek.

A mostani bemutató az évszakokat és különféle ünnepköröket öleli fel. Négy vitrinben és paravánokon tekinthetik meg az érdeklődők az alkotásokat, mint például húsvéti nyuszik, csirkék, gombák, tökök, angyalkák, mikulások, hópelyhek és amigurumi állatok, újbábok. A paravánokon pedig a vállkendőket
állítottuk ki.

Szeretettel várunk mindenkit csütörtökönként 16-18 óra között az intézményben, tudástól függetlenül. A közösség az évek során szorosabbá vált, és büszkék vagyunk arra, hogy együtt alkothatunk és megoszthatjuk egymással az élményeinket.

Ha valaki szeretne csatlakozni, az alábbi telefonszámon elérheti Kisznyérné Szatmári Ilonát a 06 20/479-2840-es telefonszámon.

V. B.
            

Kövessen minket a Facebookon is!