Helyi hírek 2024. március 17. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Nagyböjt 5. vasárnapja – 2024. március 17.

1. Hétfőn este kivételesen nem lesz Bibliaóra.

2. Kedden Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyesének főünnepe lesz. Az édesapákat a mai szentmisék végén külön áldásban is részesítik.

3. Szerdán délután, 5 órakor a Constantinum tanárai vezetik a keresztutat.

4. Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a mai nappal lezárul, hálásan köszönik a testvérek támogatását és felajánlását!

5. A VÁROSI KERESZTÚT március 22-én, pénteken lesz, a Szent István Templomból indul majd, a 17 órai szentmisét követően. Ezen a napon az Ótemplomban nem lesz esti szentmise.

6. Sillye Jenő – KERESZTÚT c. művét mutatja be a templomban a gitáros kórus március 23-án,  szombaton délután 5 órakor. Várjuk a testvéreket!

7. Jövő vasárnap megkezdődik a Nagyhét, VIRÁGVASÁRNAP ünnepével. A fél 11-es ünnepi szentmisén szentelik a barkát, a kórus pedig elénekli a Passiót, Urunk szenvedésének történetét.

8. Kérik a testvéreket, hogy ha van otthonukban, környezetükben beteg családtag, aki szeretné húsvéti szentgyónását, áldozását elvégezni, jelezzék a sekrestyében vagy a plébánián és az ünnep előtt felkeresik őket.

9. A középső perselybe a Szent Sír és a Húsvéti oltárok díszítésére gyűjtenek.

10. A Szent Három Nap és a Húsvét ünnepének részletes programját és miserendjét a hirdetőtáblán lévő plakáton már most olvashatják, de a jövő héten részeletesen hirdetik is majd.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!