• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Hátrányból fordította meg a meccset a vármegyei első osztályú csapat
Sport 2024. március 17. 14:00

Hátrányból fordította meg a meccset a vármegyei első osztályú csapat

Képgaléria
Hátrányból fordította meg a meccset a vármegyei első osztályú csapat
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában az ötödik helyen álló Kiskunfélegyháza a tizenharmadik helyen tartózkodó Kecel FC-t fogadta. Változatos mérkőzésen dőlt el a találkozó sorsa.

Az első említésre méltó helyzet a Kiskunfélegyháza előtt adódott, már a 3. percben. Oroszi 18 méterről lőtt, a labda a jobb kapufáról vágódott vissza a játéktérre. Ezt követően fél órán keresztül nem alakult ki jó játék, többnyire a hazaiak birtokolták a labdát, míg a keceliek kontrákkal próbálkoztak. A 35. percben szabadrúgáshoz jutott a vendéggárda, a kaputól mintegy huszonkét méterre. Az előtt a labda kijött Nagy Szabolcsról, pontosan bajnok elé, aki a kapuba vágta a játékszert, 0–1. A félidőig hátralévő időben sem történt különösebb esemény, így egygólos keceli vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész egészen más volt, mint az első. A 48. percben jobboldali beadás után egy védőn megpattant a labda, ami Oroszi elé került, aki igazítás nélkül lőtt a kapuba, 1–1. Mindössze négy perc telt el az újabb kiskunfélegyházi találatig. Szabó Dávid a jobb oldalról adta be a labdát Oroszinak, a csatár Molnár teste alatt lőtte a kapuba, 2–1. A 61. percben óriási kapushibából egyenlített a Kecel. Egy hosszan előre rúgott labdára Patai ugrott ki. Nagy Szabolcs kijött a tizenhatoson kívülre és úgy tűnt, hogy könnyedén el tudja rúgni a labdát, de nem találta el, így Patainak nem volt nehéz dolga a hálóba találnia, 2–2. Ebben az időszakban kimondottan élvezetes volt a játék. A 68. percben a félpálya közeléből szabadrúgáshoz jutott a Kiskunfélegyháza. A tizenhatoson belülre lőtt labda az egyik védőről kipattant az éppen egy perce beállt Erős elé, aki nem hibázott, 3–2. Három perccel később Oroszi két védőt is kicselezett a tizenhatos előtt, majd lőtt, de az egyik védőnek sikerült a lábát beletennie a labda útjába, így csak szöglet lett a helyzetből. A találkozóból hátralévő időben a keceliek mindent megpróbáltak annak érdekében, hogy kiegyenlítsenek, de nem sikerült nekik.

Két ellentétes félidő játszott a két csapat. Az elsőben nagyon nem tudták izgalomba hozni a játékosok a nézőket, és a színvonal is gyenge volt. A második játékrészben mind a két gárda nagy akarással küzdött, és változatos 45 percet vívtak egymással.

Némedi Norbert: – Nehéz mérkőzést játszottunk, mert a Kecel a mutatott játék alapján talán előkelőbb helyen is lehetne, mint amilyen helyet elfoglal jelenleg a tabellán. A meccs összképét nézve azt hiszem, hogy uraltuk a játékot 70-80 percig. Több is benne volt ebben a játékban. Két olyan szituációból kaptunk gólt, amire nem számítottunk. Az ellenfelünk kihasználta ezeket a lehetőségeket. Nagy dolog az, hogy hátrányból is meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A végére lehetett volna könnyebbé tenni, de ott elhibáztuk a lehetőségeinket. Úgy gondolom, hogy egy góllal mindenképpen jobbak voltunk mai a találkozón. Annak külön örülök, hogy az idei harmadik mérkőzésünket is megnyertük. Ezután próbálunk a következő mérkőzésre koncentrálni, meglátjuk, hogy mire lesz elég.

Kiskunfélegyháza–Kecel FC: 3–2 (0–1)

Kecel, vezette: Geleta Mihály (Borbényi Bálint, Csorba Gábor)

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Kanyó, Magony, Marsa (Erős 67.), Oroszi, Szabó D. (Kőrös 86.), Urbán, Szabó P., Kurgyis (Nagy D.75.), Huszka, Molnár E.
Vezetőedző: Némedi Norbert

Kecel: Molnár P. – Vata (Ferenczi 54.), Bányai, Killer, Sajdik, Bajnok (Erdei 84.), Patai, Fenyvesi K. (Döbrentei 70.), Fenyvesi B., Torma, Kóbor.
Technikai vezető: Kapitány Gábor

Gólszerző: Oroszi 48., 52., Erős 68., ill. Bajnok 35., Patai 61. percben.

Sárga lap: Szabó D., Szabó P. ill. Kóbor.
           

Kövessen minket a Facebookon is!