Helyi hírek 2014. december 16. 18:05

Jó irányban az egyirányún! (videóval)

Képgaléria

Aki nem figyeli a táblákat, könnyen kerülhet kellemetlen helyzetbe, s amellett, hogy nem tartja be a KRESZ szabályait és büntetésre számíthat, még baleset okozója is lehet. A félegyházi Asztalos János utcán a két párhozamos úttest olyan, akár egy óriás-körforgalom, mindkét pálya egyirányú. Ezt jelzőtáblák mutatják.

Csupán kétszer kellett lépésben végighaladni – szabályosan – oda és vissza ahhoz, hogy öt – szabálytalanul – szembejövő járművel találkozzunk. Az első sofőr el sem akarta hinni, hogy ő most éppen szembehalad a forgalommal, a második csóválta a fejét: „Kösz, hogy szóltál!” Egy hölgy autója elől le kellett húzódni, mert magabiztosan közelített középen, szemközt, és talán még most sem érti az integetés és villogás okát…

Dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő elmondta, hogy - a lakossági panaszok nyomán kialakított - jelentős forgalomváltozástól a káosz és az összevisszaság megszűnését várják, ugyanakkor több parkolóhely lesz az Asztalos János utcában.

Sebességkorlátozás és egyirányúsítás. A néhány perc alatt szembejövő 5 autósnak, és mindenkinek azt tanácsoljuk: ne vezessünk rutinból, figyeljük a jelzőtáblákat!
 

tli

Kövessen minket a Facebookon is!