Helyi hírek 2024. március 21. 12:00

Kollár László a Válasszon jövőt! egyesület félegyházi polgármesterjelöltje

Képgaléria
Kollár László a Válasszon jövőt! egyesület félegyházi polgármesterjelöltje
Sajtótájékoztatót tartott Kiskunfélegyházán a Válasszon jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület. Az eseményen Harkai Péter elnök röviden bemutatta az egyesületet, annak céljait, értékrendjét, valamint Kollár László személyében az egyesület színeiben induló félegyházi polgármesterjelöltet.

– A szervezet célja a megye általános fejlődésének segítése, a polgári társadalomra jellemző lét- és tudatformák erősítése, a lakosság közérzetének javítása, a megye szellemi arculatának formálása – fogalmazott az elnök, aki egyébként Kiskunhalason önkormányzati képviselőként is tevékenykedik. Az egyesület céljainak részletes megfogalmazását követően átadta a szót Kollár László elnökségi tagnak, aki polgármesterjelöltként és a 4-es számú választási körzetben képviselőjelöltként is megméretteti magát a június 9-i önkormányzati választáson.

Kollár László – aki jelenleg is tagja a város képviselő-testületének – magáról elmondta: 56 éves, 54 éve Félegyházán él. Úgy érzi, hogy a város befogadta, az itt élők „maguk közül valóként” tekintenek rá.

– A hagyományok, a helyi értékek alapozták meg mindig politikai és civil tevékenységemet. Kitartó ember vagyok. Több mint 30 éve élek házasságban, három gyermeket neveltünk fel a párommal. Civil munkámban nagyon fontos szerepet tölt be a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület, amivel a Szérűskertet visszük a hagyományokat éltetve és átörökítve az utánunk következő nemzedéknek.

A Válasszon Jövőt! egyesület alapításakor egy olyan civil erő létrehozását tűztük célul, ami a nemzeti oldal, a nemzeti ügy érdekében szólal fel és cselekszik. Az utóbbi bő évtized alatt az önkormányzatok feladatköre drámaian beszűkült. Ezt a folyamatot szeretnénk visszafordítani. Egy olyan jövőképért dolgozunk, amiben nem kormányzati szereplők, vagy a kormányzat által megbízott hivatalnokok döntenek a mi sorsunkról, hanem helyi emberek hoznak meg helyi döntéseket – folytatta Kollár László, hozzátéve: az országos politikától teljes mértékben távol kívánnak maradni. Az egyesület színeiben politikusok helyett szakembereket szeretnének indítani a választáson. Olyanokat, akik tudják, értik és azt is cselekszik, amire a köznek szüksége van.

Az egyesület félegyházi programjairól, jelöltjeiről elsősorban a közösségi médiában tervezik tájékoztatni az érdeklődőket. Ennek színtere egyelőre Kollár László személyes Facebook-oldala, ami hamarosan átalakul a Félegyházi Válasszon Jövőt! Lokálpatrióták oldallá. Hamarosan elindítják továbbá az egyesület weboldalát és közösségi oldalait is. Kollár László hozzátette: várják soraikba mindazokat – akár még jelöltként is – akik azonosulni tudnak azzal a gondolattal, hogy helyi lokálpatrióták, szakemberek határozzák meg a fejlődés irányát és vezessék a várost.

Jelenleg hét jelöltje van az egyesületnek, de az elképzelés az, hogy április 20-ára Félegyháza mind a 10 választókörzetében jelöltekkel rendelkezzen az egyesület.

Kollár László hangsúlyozta: önálló, határozott gondolataik, terveik vannak az önkormányzatiság, oktatás, egészségügy és az élet minden területén. Ezek megvalósítása érdekében semmilyen együttműködést nem zárnak ki, viszont elköteleződni sem kívánnak egyetlen párt, vagy egyesület mellett sem.

T. T.

Fotó: Fantoly Márton
              

Kövessen minket a Facebookon is!