Helyi hírek 2024. március 21. 10:00

10 éves a Petőfi Mozi

10 éves a Petőfi Mozi
Kereken 10 évvel ezelőtt, 2014. március 21-én nyitott meg az akkor már Pannon 2001. Mozgókép Kft. által üzemeltetett Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi.  Az elmúlt évtizedben 343 516 látogatója volt a nyilvános vetítéseknek, de ha hozzáveszik az iskolai vetítéseket is, akkor körülbelül 400 ezer ember választotta a szélesvásznú szórakozást – tudtuk meg Reményi Richárd cégvezetőtől.

– Szeretni kell, amit az ember csinál – szögezte le a beszélgetés elején Reményi Richárd. Hozzátette: Budapesten kezdte a szakmát, jegykezelő és takarítóként, majd szépen lassan araszolt fentebb a ranglétrán. Előbb üzemvezető mozigépész képesítést szerzett, majd később belevágott a vállalkozásba: 2006-ban Gödöllőn, majd 2014-ben Kiskunfélegyházán nyitotta meg filmszínházát. A kiskunfélegyházi nyitást egy külső-belső felújítás előzte meg: homlokzatot festettek, a két kisteremből pedig egy nagytermet alakítottak ki.



Hálás szívvel gondolt vissza a 10 évvel ezelőtti időkre, hiszen nagy örömmel fogadták a kiskunfélegyháziak a mozit. Csak pozitív visszajelzést kapott akkor és sokan gratuláltak neki. A kezdeti számok nagyok kedvezőek voltak, a mozi megélt saját magából, nyereséget is termelt és tartalékot is tudtak képezni. De sajnos a sok kedves emlék sorában egyszer csak megérkezett a Covid, ami nagyon komoly gazdasági kihívás elé állította a céget. Két részletben kellett bezárniuk, összesen egy teljes év esett ki. Nagyon nehéz időszak volt és saját bevallása szerint maga is nagyon pesszimistán látta a helyzetet. Aztán enyhültek a lezárások és mindent megtettek annak érdekében, hogy talpon tudjanak maradni. Sajnos a vírus a közösségbe járás szokásait gyökerestül megváltozatta és nagyon lassan sikerült a járvány előtti szintet visszahozni. Hangsúlyozta: jelen pillanatban sem érték még el a 2018-2019-es év eredményét, ami minden szempontból csúcsnak számított. És bár minden tartalékot felemésztett a Covid, ma már nagyon bizakodó. Újrakezdtek és küzdenek.



Reményi Richárd elmondta, hogy ahogyan évről-évre, így a jövőben is fontosnak tartja, hogy olyan gyermekek is megtapasztalhassák a moziélményt, akik családja nem engedheti meg ezt a szórakozási formát magának. Ezért évente kétszer, gyermeknapon és Mikuláskor nagyon kedvezményes vetítésekkel igyekszik élményt nyújtani ezeknek a fiataloknak. A gyermeknapi vetítés teljes bevételét pedig minden évben egy rászoruló családnak ajánlja fel.

A 10 éves évfordulón is ajándékkal kedveskedik a mozilátogatóknak: négy napon keresztül, március 21, 22, 23 és 24-én az aktuálisan vetített filmeket nagyon kedvező áron, 1090 forintért látogathatják, amely mellé ingyen kis popcornt is kínálnak. Mindezek mellett egy sorsolásra is sor kerül március 21-én, ahol negyedéves, féléves és egyéves 1+1 fős, korlátlan mozibérlet talál gazdára.

Z. A.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!