Helyi hírek 2024. március 22. 06:00

Keresik az ország kedvenc testnevelés tanárait

Keresik az ország kedvenc testnevelés tanárait
Szavazást indított a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), hogy kiderüljön, országszerte kik a legnépszerűbb testnevelő tanárok. A szavazás a K&H Bank támogatásával és a Mediaworks média-együttműködésével zajlik.

Borítókép: Shutterstock illusztráció

A gyerekek mozgáshoz fűződő viszonyában óriási szerepe van a testnevelő tanároknak, hiszen a legtöbb fiatal szinte csak az órákon mozog rendszeresen. A tanár így egy életre meg is tudja szerettetni a mozgást, de akár el is távolíthatja a gyerekeket a sporttól. Az MDSZ a szavazással azokat a testnevelőket szeretné kiemelni és elismerni, akik a gyerekekkel megszerettetik a mozgást, képesek elérni, hogy a mindennapos testmozgás beépüljön a diákjaik életébe, továbbá saját egészséges életvitelükkel példát mutatnak a gyerekeknek.

A választás jelöléssel indul, amelynek során bárki jelölhet általános iskolai vagy középiskolai testnevelőt: gyerekek, szülők, pedagógus kollégák, intézményvezetők egyaránt.

A jelölteket az MDSZ három kategóriába sorolja be:

200 fő, vagy az alatti iskolákban tanító testnevelő

200 fő fölötti iskolában tanító testnevelő

30 év alatti, fiatal testnevelő.

A beérkezett jelölteket az MDSZ vármegyénként és kategóriánként 5-5 főre szűkíti (20x3x5 fő), akikre először vármegyei szinten lehet szavazni. A vármegyei és budapesti győztesek közül ezt követően az országos szavazáson derül ki, hogy a 3 kategóriában kik az ország kedvenc tesitanárai.

A győztesek díjai:

Vármegyei nyertesek (20x3 fő): feliratozott póló, továbbá egyenként 25 ezer forint értékű Hervis sportszervásárlási utalvány.

Országos nyertesek (3 fő): feliratozott melegítő, továbbá egyenként 250 ezer forint értékű pihenőutalvány (szallas.hu).

A szavazás menete


Jelölés: március 31-én, éjfélig (jelölt neve, iskolája és indoklás megadásával) az MDSZ weboldalán:  https://www.mdsz.hu/hir/keressuk-az-orszag-kedvenc-tesitanarait/

Jelöltek szűkítése: április 1-15.
A szavazáson való részvétel alapfeltételei: pedagógus végzettség, illetve a jelölt általános vagy középiskolában testnevelés órákat tart.

Vármegyei szintű szavazás a Metropol és a Mediaworks megyei médiacentrumainak online felületein: április 15. és 30. között.

Vármegyei eredményhirdetés: május 6., díjátadók egyedileg.

Országos szavazás a Metropol és a Mediaworks megyei médiacentrumainak online felületein: május 13. és június 20. között.

Országos díjátadó: június 25.

                     

Kövessen minket a Facebookon is!