Helyi hírek 2024. március 24. 18:00

Hetedik előkészítő foglalkozás

Képgaléria
Hetedik előkészítő foglalkozás
A Batthyány Lajos Általános Iskolában március 12-én és 13-án rendezték meg a hetedik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára. A gyerekek jól beilleszkedtek a csoportba, barátokra leltek. Oldott hangulatban, aktívan dolgoztak.

Solymosiné Antalicz Tünde fejlesztőpedagógus beszámolója az általános fejlesztésről: – Ezen a foglalkozáson a képi megfigyelőképességet, a szem-kéz koordinációt és a kézügyességet fejlesztettem. Az óvodásoknak pontozott ábrába rajzolt mintákat kellett megfigyelniük és lemásolniuk. Gyurmázással erősítettük a kéz izmait, finommotorikájukat.

Feladattartásuk sokat fejlődött. Ha valami nem sikerül, már bátran újra hozzáfognak a feladathoz, nem esnek kétségbe. A kicsik otthonosan és felszabadultan érezték magukat, végig kitartóan és aktívan dolgoztak.

A mozgásfejlesztésről Bense Andrea gyógytestnevelő, tanító számolt be:
– Ezen a foglalkozáson akadálypályával vártam a gyerekeket. Az első állomáson a mozgáskotta módszerét alkalmazva járás közben kellett formákat és tulajdonságaikat megnevezni. Ezzel a kiváló módszerrel sok terület fejleszthető: figyelem, észlelés, feladatértés, feladattartás, azonosítás és megfigyelőképesség.
A második feladatnál különböző magasságú akadályokat léptek át a gyerekek váltott lábbal. Ez az egyensúlyérzéket, ritmusérzéket és a jobb-bal irányok megkülönböztetését erősítette. Az utolsó feladat labdadobás volt zsámolyba. Itt a téri tájékozódás és a szem-kéz koordináció, a cél rögzítésének képessége kapott nagyobb szerepet.

Nagyon élvezték a gyerekek a változatos feladatokat. Egyre bátrabban és koncentráltabban dolgoznak, mozgásuk összerendezettsége sokat fejlődött.

Solymosiné Antalicz Tünde, batthyanysuli.hu
             

Kövessen minket a Facebookon is!