Helyi hírek 2024. március 23. 16:00

Húsvétvárás a könyvtárban

Képgaléria
Húsvétvárás a könyvtárban
Kézműveskedéssel, tojáskereső játékkal és autósmozival várták a család apraját és nagyját március 23-án, szombaton, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban. A bátor locsolóversmondók ajándék zsákbamacskát is kaptak.

Rengeteg család látogatott el a városi könyvtár húsvétváró szombat délelőttjére. A gyerekzsivajtól nyüzsgő emeleti gyerekbirodalomban kézműves foglalkozások várták az ügyes kezű alkotókat. Az asztaloknál nyuszikák, színes tojások és kiscsibék készültek. A tojáskereső játékba bekapcsolódva a szemfüles gyerekek megannyi tojásra bukkanhattak a könyvek között, a székek alatt és a csúszdás játékon. Azok pedig, akik locsolóverset is tudtak, zsákbamacska-ajándékkal gazdagodtak. A tasakokban többek között sok-sok matrica, rajzfüzet és memóriajáték lapult.

Sok izgalmat és örömteli percet ígért a rendezvényterem programja is. Az autósmoziban húsvéthoz kapcsolódó mesefilmeket vetítettek. Tesz-Vesz Város és Dörmögőék kalandjait, Pom-Pom csipogó tojását és a Kisvakond meséjét kartondobozból készült autókból nézhették a gyerekek – popcornt csipegetve.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton    
    

Kövessen minket a Facebookon is!