Helyi hírek 2024. március 25. 10:00

Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Mezgében

Képgaléria
Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Mezgében
Mezőgazdasági technikus valamint állattenyésztő és állategészségügyi technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny zajlik március 24-e és 27-e között a Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Az ünnepélyes megnyitóra március 24-én, vasárnap került sor. Az eseményen megjelent a mezőgazdasági technikus versenybizottság elnöke, dr. Mezőszentgyörgyi Dávid, az állattenyésztő és állategészségügyi technikus versenybizottság elnöke, Kolostyákné Pljesovszki Zsuzsanna, a mezőgazdasági technikus versenybizottság tagjai, Hegedűs Zsolt és Vecseri Csaba, az állattenyésztő és állategészségügyi technikus versenybizottság tagjai, Bicskei Károly és Hruza Kálmán. A Nemzeti Agárgazdasági Kamara képviseletében Székelyné Bognár Júlia versenyfelelőst és Gillichné Makáry Petrát köszöntötték.

Rózsa Pál igazgató megnyitó beszédében a következő szavakkal köszöntötte a versenyző diákokat:

– Ti már győztetek, hiszen itt vagytok egy országos versenyen, sok tanuló közül bizonyultatok a legjobbnak, kiválasztottak benneteket. Azt szeretném, ha mindenki jeles szakmai bizonyítvánnyal és felszabadultan mehetne haza innen!  Bízom benne, hogy mindenki jól érzi majd magát és hasznos lesz ez a pár nap – fogalmazott. 

Kiss-Feketéné Bodor Barbara szakmai igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy a versenyt megelőzően Gödöllőn volt egy szakmai előválogató, amelynek eredményes versenyzői érkeztek most Kiskunfélegyházára. A mezőgazdasági technikusok között 10 iskola, 15 versenyzője, állattenyésztő és állategészségügyi technikusok között 3 iskola, 9 versenyzője méri össze tudását városunkban. Szerdáig folynak a megmérettetések, amely végén ünnepélyes eredményhirdetésre kerül sor március 27-én, a polgármesteri hivatalban. A verseny során 3 fő kiskunfélegyházi mezőgazdasági technikus versenyzőnek szurkolhatunk.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!