Bács-Kiskun vármegye 2024. március 30. 13:00

TOP – TARISZNYA: A TOP támogatta Félegyháza dinamikus fejlődését

TOP – TARISZNYA: A TOP támogatta Félegyháza dinamikus fejlődését
A Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejleszetési Operatív Program (TOP) forrásból vált lehetővé Kiskunfélegyházán számos fontos beruházás.

Ennek köszönhetően sikerült bővíteni például az Ipari Parkot, ahol a 18 új közművesített ingatlan közül tízre már van betelepedési szándék, előszerződésekkel rögzítve.

Összesen huszonhat intézmény energetikai felújítása is megtörtént a városban. A telepített napelemekkel megtermelt villamos energia 10 millió forint nagyságrendű megtakarítást jelent az önkormányzatnak.

A szintén a TOP-ból finanszírozott zöldváros-program keretében megújult belvárosi téregyüttes a helyi közösség igényeit szem előtt tartva alakult át. Az árnyékos ülőhelyek és a rekreációt segítő zöldfelületek a közösségi élet színterei. Az áthaladó kerékpárút és a parkolók racionalizálása hozzájárult egy zöld, emberközpontú belváros kialakításához.

Ebből a forrásból Kiskunfélegyházán egy új óvoda és egy új bölcsőde is épült, ami nemcsak a korábbi túlzsúfoltságot és kapacitáshiányt segített felszámolni, hanem nőtt a település népességmegtartó képessége is, és a kisgyermekes szülők könnyebben térhetnek vissza a munkaerőpiacra.

A Kiskunfélegyházi és Kiskunmajsai járás településeit érintő foglalkoztatási paktum is komoly támogatást jelentett az itt élőknek és az itt működő vállalkozásoknak: a tervezettnél többen, 219 fő jutott álláshoz ennek nyomán.


„A TOP-ban megvalósult projektjeink a lehető legnagyobb mértékben támogatták a város dinamikus fejlődését, eredményeinek hatása hosszú távon érezhető, és a további fejlesztések alapjául szolgál” – hangsúlyozta Csányi József polgármester.

A fenti tartalom Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata cikksorozatának része. A sorozat az előző Európai Uniós pályázati ciklusban a vármegyei önkormányzat által koordinált legfontosabb beruházásokat mutatja be.
                        

Kövessen minket a Facebookon is!