Helyi hírek 2024. március 26. 16:00

Folytatódik a Kossuth utca újjáépítése – Aláírták a kivitelezői szerződést

Képgaléria
Folytatódik a Kossuth utca újjáépítése – Aláírták a kivitelezői szerződést
„Aláírtam a kivitelezői szerződést, folytatódik a Kossuth utca újjáépítése” – jelentette be Csányi József polgármester közösségi oldalán a jó hírt. Városunk főutcája az Európa-szerte híres platánsorával közös kincsünk, a városházával és a templomainkkal együtt a legfontosabb jelképünk.

– Négy évvel ezelőtt az Attila utcáig tudtuk megújítani és egy nyugat-európai mércével is színvonalas közösségi térré alakítani sétányokkal, kávézó- és fagylaltozóteraszokkal. Az elkövetkező egy évben ezt a képet visszük tovább az Attila–Batthyány utcáktól a Dózsa–Ady Endre utcákig. Az építkezés során mindent megújítunk a föld alatt és a föld felett is. Új, hangulatos sétányok, virágoskertek, kisebb terek, padok, ülőfalak, „félegyházi”stílusú kandeláberek épülnek és mindkét oldalon egy más nyom-vonalú esztétikus kerékpárút is készül. A Sirius Club kerthelyisége bekerül az épület elé és a kisposta előtt is egy, az eddigieknél jóval nagyobb és használhatóbb közösségi tér létesül padokkal és kerékpártárolókkal.



Terveink szerint még április közepén megkezdődik a Dózsa utca felújítása is. Városunk egyik legszélesebb és legforgalmasabb útjának újjáépítése az iskoláig fog tartani és az év végéig fejeződik be. Ezek az időszakok mindig izgalmasak mind az én, mind a kollégáim életében, hiszen három év előkészület és tervezés után egy nagyon szép dolgot tudunk lerakni a város asztalára. Az építkezés, a fejlesztés mindig kellemetlenségekkel jár, de őszintén remélem, hogy megtérül a türelem és az új, megszépült környezet majd évtizedekig szolgálja Önöket – áll a polgármester közleményében.
                   

Kövessen minket a Facebookon is!