Sport 2024. március 26. 14:00

Tavaszi versenyek a Koppányoknál

Képgaléria
Tavaszi versenyek a Koppányoknál
Március 17-én, a Magyar Íjász Szövetség 3D Szakága idei évi 3D Teremíjász Országos Bajnokságán vett részt a Koppányok 4 fős csapata. Az országos bajnokságnak a Salgótarjáni Városi Sportcsarnok adott otthont. Ezen a teremíjászaton dobogóról lőttek a versenyzők, 28 célra, egy lövéssel. A pályán lőhető távra kihelyezett 3/D-s állatok voltak.

Eredmények:

Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., országos bajnok lett, Balanyi Sándor a 9. helyen végzett.

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária Országos Bajnoki 3. helyezett, Szeibert Imre pedig a 11. helyen zárta a bajnokságot.

*  *  *

Március 23-án, Fekete Boglárka a Pusztavacsi Parkerdőben megrendezett Közép-Magyarországi 3D versenysorozat I. fordulóján vett részt. A megmérettetés a HDH-IAA szabályzat szerint zajlott, egyéni módosításokkal. Nagyon szép idő jellemezte a versenyt, ami nagyon jól jött, mert a célok eléggé nehezek voltak, becsapós távokkal.

Eredmény: Fekete Boglárka modern pusztai íjjal a dobogó legfelső fokára álhatott, ugyanis első helyen zárta a versenyt.

*  *  *

Március 24-én, Délvidéken, Horgoson jártak a Koppányok a Sólyompróba verseny sorozat első állomásán. Csepergős eső fogadta a versenyzőket, de nem szegte kedvüket az sem, mert amikor a verseny elkezdődött, már esőmentes, kissé szeles, kissé napsütéses borongós idő mosolygott rájuk. A szervező Apollon Íjászkör volt, akik kihasználták a pálya minden adottságát, mert lőttek felfelé, lefelé és lőttek 30-40 méterre kitett célokra is. Kihívást jelentett a pálya a versenyzőknek.

Eredmények:

Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 1., Füleki Imre 5. helyezést ért el.

Modern pusztai íjjal : Bicskeiné Csányi Mária 1., Füleki Bianka 1., Csatlós Norbert 8., Nagy Zoltán 17. helyen zárta a versenyt.

Kis Mónika
Koppány íjász
                 

Kövessen minket a Facebookon is!