Helyi hírek 2024. március 27. 08:00

Kitűnő sikereket hozott a Festival d'Italiano

Kitűnő sikereket hozott a Festival d'Italiano
Ismét kitűnő eredményekkel öregbítették iskolájuk hírnevét a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium olaszos diákjai. A Debrecenben megrendezett Festival d'Italiano országos olasz nyelvi versenyen az iskola 29 tanulója nevezett különböző kategóriákban.

Az idei tanévben a debreceni Tóth Árpád Gimnázium látta vendégül március 22-én és 23-án a Festival d'Italiano országos olasz nyelvi verseny résztvevőit. Ebben az évben 652 tanuló versenyzett az ország 54 középiskolájából. A hétvége nemcsak a díjazottak számára vált feledhetetlenné, hiszen a megmérettetések után izgalmas olaszos programokkal várta a vendéglátó iskola a résztvevőket.

A felkészüléshez Fábián Fruzsina, Fokt Krisztina és Kiss Gabriella tanárnők nyújtottak segítséget a több hetes versenyre készülés során az olasz nyelv és kultúra ismereteinek megszerzéséhez.



Az olasz nyelvi verseny műveltségi vetélkedőjének nyertese Faragó Petra (12/A) lett, aki elért eredményével egy egyhetes, 20 órás olasz nyelvtanfolyamon vehet részt Veronában a Studio Italia felajánlásával. Élőbeszéd kategóriában első helyezést ért el Sinkó Emma (11/A), aki így idén másodjára nyert országos olasz versenyt saját kategóriájában.

Az SZTE BTK Olasz Nyelvi és Irodalmi Tanszék írásbeli pályázatán egyéniben Juhász Laura (10/E), csoportos kategóriában pedig Zsíros Nimród, Kiss Izabella (10/AT) és Endre Zétény (10/E) szintén az első helyezést hozták el.



A zsűri különdíjában részesült a csoportos könnyűzenei kategóriában induló Fekete Zsuzsanna (9/E), Görög Nóra (9/C), Barna Ákos (10/E) és Nemes Máté (11/A).

K. G.
               

Kövessen minket a Facebookon is!