Helyi hírek 2024. március 27. 19:00

Ki a mester két keréken?

Képgaléria
Ki a mester két keréken?
A kerékpározás számos pozitív egészségügyi hatást gyakorol ránk. El sem hisszük, milyen hasznos lehet az egészségünk szempontjából akár napi néhány kilométer bringázás.

A bicikli, mint közlekedési eszköz is, sok előnyt rejt magában. Környezetbarát, nem szennyezi a levegőt, amellett sportolunk is. Erősíti a szívet, az izmokat és csökkenti a stresszt. Mielőtt azonban bárki is kerékpárra ülne, nem árt tisztában lenni a közlekedési szabályokkal sem.

A célok közt szerepel az általános iskolás tanulók közlekedésbiztonsági, balesetmegelőzési ismereteinek és jártasságának felmérése, ezek oktatásának és nevelésének módszertani segítése. A KRESZ-t és a közlekedési szabályokat jól ismerő általános iskolás diákok részére a megmérettetés lehetősége és a becsületes versenyszellem megteremtése.

A Kerékpáros Iskola Kupa és a „Ki a mester két keréken?” elnevezésű versenyek helyi elődöntőjének március 25-én, a József Attila Sportiskolai Általános Iskola adott otthont.

A városi „Ki a mester két keréken?”  3-5.osztályosok közlekedési versenyén jól szerepeltek a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói: 2. helyezést ért el Csáki Enikő 5.a. Aktívan vett részt Kovács Kitti és Fenyvesi Bence, szintén az 5.a osztályból.

A Kerékpáros Iskola Kupa 5-8.osztályosok között zajló közlekedési versenyen a 2. helyet érte el a 7. z osztályos Fekete Olivér, de szépen helyt állt a 7.z osztályos Gondi Tímea is.

Forrás: Fekete Imre, Fekete-Setény Tamara, bacs.police.hu, batthyanysuli.hu
              

Kövessen minket a Facebookon is!