Helyi hírek 2024. március 28. 12:00

Millió Lépés a Darvasért

Képgaléria
Millió Lépés a Darvasért
Második alkalommal és népes táborral csatlakozott a "Millió Lépés az Iskoládért" kihívás őszi fordulójához a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola.

A tavaly szeptember 25-étől dec.10-éig tartó időszakban minden osztályuk aktívan mozgott és  22,2 Országos Kékkört teljesítettek. Legnagyobb örömükre a december 14-ei sorsoláson megnyerték az 1 millió forint értékű jutalmat, amelyet sporteszközökre költhettek az Aktív Magyarországért Program felajánlásával. Az iskola úgy döntött, hogy kerékpárok vásárlására költi a sorsoláson elnyert összeget. A Bringabarát Kerékpárbolt és Szerviz jóvoltából március 27-én, a 8. osztályos gyerekek egy csoportja birtokba vehette a teljesen felszerelt bicikliket. A kiegészítők – a bukósisakok, világítások és zárak – megvásárlását a Darvas Iskola Diákjaiért Oktatási Alapítvány, a Szülői közösség és a Diákönkormányzat támogatta.

Az intézmény igazgatónője, Jankovszki Zoltánné elmondta, hogy a kerékpáros túrák elkötelezett híve. Már 4. éve, hogy férjével és lelkes diákcsapattal együtt teljesítik a nyári Bringás Vándortáborok kijelölt távjait. A túrák során az elmúlt időszakban bejárták a Bükk, az Aggteleki-karszt, a Börzsöny, a Cserhát és a Dél–Bakony területét. A hétnapos erőpróbák során akár 250 km-t is megtesznek. Idén nyáron a Velencei-tó–Vértes útvonalra sikerült pályázniuk.  

A táborozáson kívül az iskola közössége minden évben gyereknapon a Tőserdőbe kirándul. Egy jelentős létszámú csapat mindig kerékpárral teljesíti a túrát. Talán így kezdődött a ma már hagyománnyá vált bringás szerelem. Ökoiskolaként pedig, a zöld programok híveként fontosnak tartják a természet szeretetét, csodálatát, a környezet megóvását és a fenntarthatóságra nevelést.

Az intézmény vezetője további célként jelölte meg az iskola kerékpár parkjának bővítését, amelyhez minden támogatást szívesen fogadnak.

Fotó: Fantoly Márton
            

Kövessen minket a Facebookon is!