Helyi hírek 2014. december 30. 20:30

Petőfire emlékezve

Petőfire emlékezve
Petőfi Sándor születésének 192. évfordulója tiszteletére rendez ünnepséget december 31-én, szerdán Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

Reggel fél 10-kor a városi önkormányzat, az intézmények, pártok és civil szerveztek képviselői helyezik el az emlékezés koszorúit a Petőfi Sándor Emlékház falán, majd megkoszorúzzák dr. Mezősi Károly Petőfi-kutató, Kiskunfélegyháza díszpolgára domborművét a Templomkertben.

Az ünnepség 10 órától a Hattyúházban folytatódik, ahol Csányi József polgármester mond köszöntőt. Ezt követően Sándor betyár nótái címmel Kuncz László vers- és énekmondó, a pécsi nemzeti színház nyugalmazott magánénekese, A Magyar Művészetért-díj és a Tinódi-lant kitüntetettjének műsora hangzik el. „Némelyiknek a hőse Rózsa Sándor, többnek a költője Petőfi Sándor. Mindet előadja igazi betyár-szerelésben Kúnfi Kuncz László Sándor, a vén betyár.”

11 órától a szokásos szilveszteri Petőfi-futásra kerül sor a Kossuth utcán.
 


Forgalomkorlátozások december 31-én

Felhívjuk a december 31-én Kiskunfélegyházán közlekedő autósok, gépjárművezetők, kerékpárosok és motorosok figyelmét az alábbi forgalomkorlátozásokra.

2014. december 31-én 9 h-tól kerül sor a Petőfi u. 7. sz. előtt a Petőfi Sándor Emlékháznál ünnepi rendezvényre. Az utca Emlékház előtti kis szakaszát kb. 8.50-9.30 között lezárják.

11-13 h között kerül sor a Kossuth u. teljes hosszában az idei Szilveszteri Futásra. Ezért a Kossuth u. kb. 10.45 - 13 óra között teljes hosszában - az 5. sz. főúttól a MÁV-állomásig - szintén le lesz zárva.
 

Szíves megértésüket és türelmüket köszönjük!

Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztály

 

Kövessen minket a Facebookon is!