• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Nyolc kiskunfélegyházi diák a Tollaslabda Diákolimpia országos döntőjében
Sport 2024. április 5. 10:00

Nyolc kiskunfélegyházi diák a Tollaslabda Diákolimpia országos döntőjében

Képgaléria
Nyolc kiskunfélegyházi diák a Tollaslabda Diákolimpia országos döntőjében
A Tollaslabda Diákolimpia országos döntőjére kvalifikálta magát 8 kiskunfélegyházi diák március 16-án, Újszászon, a területi válogatón. A korábbi évekhez képest ez az eredmény és a játékos létszám is példa nélküli városunkban – tudtuk meg Kapitány Pétertől, a Magyar Tollaslabda Szövetség elnökétől.

Az elnök hozzátette: a Covid miatti megtorpanást leszámítva, szerencsére évről-évre több induló van hasonló versenyeken. Az idei esztendő rekordévnek számít, hiszen az országos döntőben 411 diák méretteti meg magát április első hétvégéjén, Cegléden. Ebből 8 kiskunfélegyházi versenyző lesz: Kulik Eszter és Polgár Dániel, a Batthyány Lajos Általános Iskolából, Fodor Rita, a Constantinum intézményből, Csertő Tímea, Fodor Laura, Kiss-Fekete Lili, Tarjányi Szabolcs és Jellinek Levente, a Móra Ferenc Gimnáziumból képviseli városunkat.

Kapitány Péter hangsúlyozta, örömmel látja, hogy városunkban nagyon jó kezdeményezések vannak a sportág területén, kiemelten két iskolában, ahol lehetőség van tollaslabda foglalkozásokon részt venni a diákoknak. Ez a Batthyány Lajos Általános Iskola és a Móra Ferenc Gimnázium. Hozzátette: a szövetség Shuttle Time programjának köszönhetően ingyenes képzésen vehetnek részt azok a pedagógusok, akik a jövőben szeretnének hasonló foglalkozási lehetőséget nyújtani tanulóiknak. Kiemelte, hogy szinte minden izmot megmozgató, nagyon aktív sportról van szó, ahol a fiatalok játszva mozognak, és ahol azok is elkezdhetik az edzéseket, akik nem rendelkeznek komolyabb sportolói múlttal.

Z. A. 
        

Kövessen minket a Facebookon is!