Sport 2024. április 6. 18:00

Húsvéti versenybeszámolók a Koppányok tollából

Képgaléria
Húsvéti versenybeszámolók a Koppányok tollából
Domaszéken jártunk a Farkas a Piroskát elnevezésű örömíjászversenyen március 29-én, Nagypénteken. Öten képviseltük az egyesületet. Jó hangulatú játékos megmérettetésen vettünk részt, több mozgó és ügyességi céllal, távlövéssel tarkítva.

A következő eredmények születtek:

Történelmi ifi kategóriában: Dongó-Gárgyán Imola 2. helyezett.

Történelmi felnőtt női kategóriában Keserű Szilvia 4. helyezett (1 pontos dobogóról való lemaradásomért vigaszdíjat kaptam, egy Tóth Imre által készülő vesszőgarnitúrát)

Történelmi felnőtt férfi kategóriában Kiss Tibor 5., Nagy Zoltán 14. helyezett.

Történelmi szenior férfi kategóriában Szólya Imre 1. helyezett.

Az eredményhirdetés előtt tombolasorsolás zajlott, ahol Imola egy vágódeszkával és egy nemez kulcstartóval, Tibor egy cserepes virággal, jómagam pedig egy tábla csokoládéval lettünk gazdagabbak. Úgy gondolom egy eredményes jó hangulatú, élményekkel teli napot tölthettünk el déli farkasok között.

Keserű Szilvia
Koppány íjász

*  *  *

Március 30-án, az Egri vár falai között elhelyezett 24 célt küzdöttük le, több-kevesebb sikerrel. A célok a MISZ szabályok által meghatározott 12 kötelező elemet tartalmazta, lőlapos, vadász és ügyességi célok vegyesen. Bár többünk által a "Bagoly" cserkelő cél nem felelt meg a szabályzatnak, ez annál húzósabb cél volt, de büszke lehetett az, aki legyőzte. A és B lőállásban mintegy 300 versenyző 7 korosztályban, 5 fajta íjjal lőtte a célokat. Ez egyben a szabadtéri országos bajnokságra felkészítő esemény volt. Egyesületünkből nyolcan, 4 korosztályban, kétfajta íjjal mértük össze tudásunkat az ország különböző területéről érkező íjásszal.

Eredményeink a helyezések sorrendjében:

Vadászreflex íjjal: Tóth Milán 1., Zoboki Csenge 2., Kis Mónika 5., Dinnyés Gyula 5., Balanyi Sándor 6. helyezett.

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 4., Csatlós Norbert 36., Szeibert Imre 43. lett.

A szervezők az első hat helyezettet oklevéllel, az első három helyezettet pedig oklevél és egy egyedi éremmel jutalmazta.

Engedjétek meg, hogy egy személyes élményt megosszak veletek. A korosztályomban ketten is 397 pontot lőttünk, azonos számú 10 és 0 pontszámmal, ezért a 4. és 5. helyezés szétlövéssel dőlt el a javamra. Amikor végeztünk a lövéssel, láttam, hogy a "kakasülőn" minden résztvevő Koppány ott integet és örül az én sikeremnek. Tudjátok, ez a siker igazi érzése. Kívánom, hogy ezt minél többen éljétek meg. Köszönöm nektek!

Bicskeiné Csányi Mária
Koppány íjász

              

Kövessen minket a Facebookon is!