Sport 2024. április 8. 17:00

Elvitte a három pontot Akasztóról a Kiskunfélegyháza

Elvitte a három pontot Akasztóról a Kiskunfélegyháza
A vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 22. fordulójában Akasztóra utazott a Kiskunfélegyháza. A találkozónak hazai részről az volt a tétje, hogy felzárkózik-e jobban az élmezőnyhöz az Akasztó. A vendégeknél pedig az, hogy ott tudnak-e maradni a dobogó közelében.

Az utóbbi valósult meg, mert ha nem is könnyű győzelmet aratott a Kiskunfélegyháza, de el tudta hozni idegenből a három pontot. A találkozónak több kulcsfontosságú és érdekes mozzanata is volt. Az első az, amikor a tizedik percben Oroszi Dániel egy ütközés során megsérült, és az elmúlt bajnokság gólkirályát le kellett cserélni. Ez akkor jelentős veszteségnek tűnt, de szerencsére a csapat meg tudta oldani a feladatát.

A másik érdekes momentum az volt, hogy a Kiskunfélegyháza mind a két gólját büntetőből szerezte. Az egyiket az első félidőben, ami a vezetést is jelentette, a másikat csaknem fél óra elteltével a második játékrészben, ami az akasztóiak egyenlítése után esett. Ritka helyzet az, amikor egy játékvezető két büntetőt is megad egy mérkőzésen egy csapat számára, de ezúttal Kaszala Mihály a tényeket vette figyelembe, és mind a két alkalommal a tizenegyes pontra mutatott.

A harmadik különlegesség, hogy az egy hazai és két vendég gólt is hasonló nevű játékos szerezte. Az akasztóiakét Szabó Zsolt, a kiskunfélegyháziakét pedig Szabó Dávid.

És most magáról a találkozóról. Izgalmas, színvonalas, jó mérkőzést játszott egymással a két csapat. Oroszi Dániel helyett Erős Gergő lépett pályára, de őt nem tudták tartani az akasztói védők és a tizenhatoson belül szabálytalankodtak vele szemben. A büntetőt Szabó Dávid a jobb felső sarokba lőtte, 0–1. A második félidő elején a kommunikációs probléma miatt (kapus és védő) egyenlíteni tudott az Akasztó, 1–1. Egy óra elteltével újabb tizenegyes következett, amit Szabó Dávid ugyancsak a jobb felső sarokba lőtt, 1–2.

Labdabirtoklásban és kombinatív játékban felülmúlta ellenfelét a Kiskunfélegyháza. Ettől függetlenül a hazaiak nem adták fel, és több veszélyes támadást is vezettek, persze a Kiskunfélegyháza is, Németh Zsolt kapus jó védéseinek köszönhető az, hogy nem kaptak több gólt.

– A nagy meleg ellenére izgalmas találkozót játszottunk az Akasztóval. A meccs összképét nézve sok lehetőségünk volt, jól játszottuk be az üres területeket, és az átmeneteket is. Sajnos a végjáték nem úgy sikerült, mint ahogyan szerettük volna, így egy kicsit nehézzé vált a találkozó. Két tizenegyesből tudtunk gólt szerezni, ami úgy gondolom, hogy jogos volt. Most szerencsésen jöttünk ki a mérkőzésből, mert nem használtuk ki a lehetőségeinket. Az utolsó néhány perc izgalmas volt, de szerintem megérdemeltük a győzelmet – nyilatkozta Némedi Norbert.

Akasztó FC–Kiskunfélegyháza: 1–2 (0–1)

Akasztó, vezette: Kaszala Mihály (Geleta Mihály, Borbényi Bálint)

Akasztó: Németh – Bajusz, Doszpod, Varga, Szabó Zs., Boldizsár, Nagy A., Vincze (Szrenkó 69.), Tóth Á., Bányai, Madácsi.
Vezetőedző: Szrenkó István.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Magony, Marsa (Nagy D. 80.), Oroszi (Erős 11.), Nagy V., Szabó D., Kanyó, Urbán, Kőrös, Kurgyis K., Molnár.
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Szabó Zs. a 48., illetve Szabó D. a 33., és az 59. percben.

Sárga lap: Vincze 21., Németh 32., Varga 66., Boldizsár 69., illetve Szabó D. 69., Kurgyis 75., Erős 81.
                              

Kövessen minket a Facebookon is!