Sport 2024. április 9. 11:30

Czakó Zoltán indulhat a nyári birkózó EB-n

Czakó Zoltán indulhat a nyári birkózó EB-n
Nagyszerű eredmények születtek Egerben, az U17-es Kötöttfogású Magyar Bajnokságon. A 110 kg-os súlycsoportban két félegyházi versenyző is indult és mindketten dobogóra állhattak – mondta el lapunknak Szabó József edző.



Czakó Zoltán idén remek eredményeket produkál, mivel győzött az első válogatón, majd Törökországban is első lett egy nagyon erős versenyen, ezután pedig a magyar bajnoki címet is begyűjtötte. Ezzel biztossá vált, hogy ő indulhat az Újvidéken, június végén rendezendő Európa-bajnokságon. A mindössze 15 éves Szécsényi Kornél bronzérmes lett ebben a súlycsoportban.

A 92 kg-osok között Bátyai Dorián kiváló birkózással jutott döntőbe, ahol látványos akciók születtek, de pontozással alul maradt, így ezüstérmes lett.



A Constantinum sportcsarnokában endezett Plusmarket Kupa, szabadfogású válogatón is kiválóan szerepeltek a fiatalok. Páli Éva a női mezőny 61 kg-os súlycsoportjában második lett. A fiúk közül Hideg Balázs az 51 kg-ban második, Tapodi Norbert pedig a 80 kg-ban harmadik. A két fiú még csak 15 éves, de kiválóan helytálltak a 17 évesek között. Saját korosztályukban esélyesek  a válogatottságra, amit két hét múlva, Kolozsváron szerezhetnek meg.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József, Kelemen András, Molnos Norbert, Polyák Dániel.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!