Egészségügy 2024. április 10. 17:00

Nagy ajándék a PICiknek

Nagy ajándék a PICiknek
Mintegy 11 millió forint értékű adománnyal gazdagította a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának Koraszülött Részlegét a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány.

A szervezet képviseletében dr. Kelemen Edit kuratóriumi elnök, a kecskeméti PIC-részleg vezető főorvosa adta át a lélegeztetőgépet jelképesen dr. Gondos Miklós főigazgatónak. Az eszköz invazív és non-invazív lélegeztetésre is alkalmas, és emellett számos olyan funkciója van, mely nélkülözhetetlen egy koraszülött baba korszerű ellátása során.



Dr. Kelemen Edit főorvosnő nem bízta a véletlenre a választást, a koraszülött részleg vezetőjeként pontosan tudja, hogy mire van szüksége azoknak a babáknak, akik a vártnál korábban érkeznek. Munkájuk során mindig arra törekednek munkatársaikkal, hogy mindenből a legjobbat kapják a náluk gyógyulók, ugyanis a legmodernebb ellátás mellett a betegeik mintegy 90 százaléka igényel gépi légzéstámogatást.



Dr. Gondos Miklós az átadáson megköszönte az adományozók és az alapítvány támogatását, illetve háláját fejezte ki a részleg vezetőjének és minden munkatársának az elhivatott, magas színvonalú munkájukért írta közösségi oldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház.
               

Kövessen minket a Facebookon is!