Helyi hírek 2024. április 15. 18:00

LeManni szépségtippek – Megjelenés ballagáson

LeManni szépségtippek – Megjelenés ballagáson
Milyen öltözékben illik megjelenni egy ballagáson? Mire érdemes figyelni a cipőválasztásnál? Hogyan sminkeljünk ilyen alkalomra? Ezúttal ezekre a kérdésekre kapunk választ a LeManni szépségtippek rovat keretében Lengyel Magdolna félegyházi stílustanácsadótól.

Borítókép: Rustic Photo

Az alkalom jellegét mindenképpen vegyük figyelembe! Ha inkább klasszikus, elegáns a ballagás, akkor elegáns, ha inkább laza és bohém hangulatú, akkor kényelmesebb, de stílusos darabokat érdemes választani – vallja a szakember.

Lengyel Magdolna azt tanácsolja, hogy próbáljunk kerülni mindenféle túlzást az öltözékben és a kiegészítőkben. A visszafogott elegancia mindig sokkal vonzóbb, mint a túlzott díszítettség vagy feltűnőség. A sminknél kerülni kell a drámai hatást, hiszen a ballagás egy iskolai rendezvény, nem illendő túlragyogni egy eseményt, ha az nem rólunk szól. Legyen az öltözék és a smink is természetes és visszafogott, hogy az összkép harmonikus legyen.

Aki nem szereti a ruhát, egy elegáns nadrágkosztüm, overál is alternatíva lehet magassarkúval és ékszerrel. Figyeljünk az apró részletekre, sokszor ezek teszik igazán kifinomulttá öltözékünket. Bár fontos az elegancia és a stílus, ne felejtsük el a kényelmet sem! Válasszunk olyan ruhadarabokat, amelyekben kényelmesen mozoghatunk, és jól érezzük magunkat!

A cipő fontos része az öltözéknek. Mivel a ballagási ünnepségek sokszor hosszúra nyúlnak, ezért lényeges, hogy az alkalmi cipő ne csak dekoratív, de kényelmes is legyen. Új cipő esetén érdemes otthon többször felvenni, hogy szokjuk a magasságát, fazonját.

Ne hagyjuk az öltözködést az utolsó pillanatra, érdemes időben kezdeni kiválasztani a ruhadarabokat és a kiegészítőket. Ez segít elkerülni a stresszt és biztosítani, hogy minden tökéletes legyen az eseményre.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!