Egészségügy 2024. április 13. 06:00

Ötmillió forintot osztanak ki koraszülött gyermekek fejlesztő terápiájának támogatására

Ötmillió forintot osztanak ki koraszülött gyermekek fejlesztő terápiájának támogatására
Április 20-áig lehet jelentkezni a Koraszülöttekért Országos Egyesület „Együttdobban” című fejlesztési pályázatára, amellyel az érintett gyerekek fejlesztő terápiájához nyújtanak fejenként maximum 250 ezer forintos anyagi támogatást. A keretösszeg a tavalyi adó 1 százalékos felajánlásoknak köszönhetően 5 millió forint.

Borítókép: medikidskozpont.hu

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) évről évre számos olyan programot indít, amellyel a koraszülésben érintett gyermekeket, családtagjaikat vagy az egészségügyi intézményeket tudják támogatni. Az ország 29 koraszülött osztályának rendszeresen nyújtanak a koraszülött gyermekek ápolásához szükséges speciális textíliákat, de nem csak tárgyi formában nyújtanak támogatást, hiszen nagy hangsúlyt fektetnek az oktatására és a társadalom érzékenyítésére a koraszüléssel kapcsolatosan, egyúttal egy érzelmi védőhálót is létrehoztak az egyesülettel.

Az egyik legnagyobb sikerük, hogy 2020-ban az adó 1 százalékos felajánlásoknak köszönhetően elindíthatták az „Együttdobban” című pályázatukat, amellyel szeretnék megkönnyíteni az érintett gyermekek fejlesztő terápiáját. Az idén már harmadik alkalommal elindított program keretösszege 5 millió forint, ahol gyermekenként maximum 250 ezer forint anyagi támogatást nyújtanak a család által kiválasztott és megnevezett fejlesztőprogramra.

– A pályázatoknál számos szempontot mérlegelünk a szakemberekkel közösen, de elsősorban az anyagi nehézségekkel küzdő családok számára szeretnénk olyan lehetőséget kínálni, amelyre egyébként nem,  vagy csak nagy áldozat árán lenne lehetőségük – nyilatkozta az idei pályázati kiírás kapcsán Földvári Nagy Zsuzsa, a Koraszülöttekért Országos Egyesület alapítója és elnöke.

A pályázatra április 20-áig várják a jelentkezéseket a [email protected] e-mail címen. A pályázati feltételekről, ahhoz kapcsolódó háttérinformációkról bővebben az egyesület hivatalos weboldalán tájékozódhatnak az érdeklődők: https://koraszulott.com/egyuttdobban-3-0-palyazat/.

Jelentkezési lap

Adatvédelmi nyilatkozat
                     

Kövessen minket a Facebookon is!