Helyi hírek 2024. április 13. 18:25

A Földrajz Éjszakája a Móra gimnáziumban

Képgaléria
A Földrajz Éjszakája a Móra gimnáziumban
A nemzetközi GeoNight, Földrajz Éjszakája (Night of Geography) programsorozathoz a Móra Ferenc Gimnázium is csatlakozott, és többórás programmal várták az érdeklődőket, április 12-én.

Fórián Szilveszter, a Móra Ferenc Gimnázium földrajz-német szakos tanára a Magyar Földrajzi Társaság tagjaként Benséné Szabó Ágota tanárnővel közösen szervezte a három részből álló Földrajz Éjszakája programot. Az első alkalommal megrendezett rendezvény célja a földrajz népszerűsítése mellett rávilágítani arra, hogy ez a tudomány jelen van a mindennapjainkban is.

A program a gimnáziumban várta az érdeklődőket a délután folyamán egy Földrajzi Kalandtúrával, amelyben hat állomáson különféle játékos és kísérletező feladatokkal ismerkedtek meg a résztvevők. Az esti, szintén földrajzi témájú Kocsmakvízen elsősorban a nagyobbak vettek részt, a nap pedig egy szabadtéri programmal zárult, amelynek keretében a Parkerdőbe vezetett éjszakai gyalogtúrán a városból kilépve lehetőség nyílt a csillagos égbolt megfigyelésére is.

K. G.

Fotó: Fantoly Márton
                   

Kövessen minket a Facebookon is!