Helyi hírek 2024. április 16. 10:00

XIV. Virágos Félegyházáért – 2024

XIV. Virágos Félegyházáért – 2024
Az idén már 14. alkalommal meghirdetett Virágos Félegyházáért rendezvény mára inkább egyfajta barátkozásra kész emberek közötti párbeszéd lett a szép környezet jegyében. Ezért a szervezők – Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Csányiné Pap Andrea fővédnök és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület – idén is keresik azokat, akik örömöt, hasznos, élvezetes elfoglaltságot lelnek a kertészkedésben, legyen az kert, erkély vagy lépcsőház.

Jelentkezhetnek magánszemélyek, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények, óvodák, általános és középiskolák, unokák-nagymamák. Bárki, aki úgy érzi, hogy szívesen megosztaná szép környezetének élményét, tapasztalatait.

Jelentkezni lehet virágoskerttel, konyhakerttel, balkonnal, ápolt zöldfelülettel, bármilyen kertrészlettel, ötletes, kedves növényalkalmazással május 31-éig a kitöltött jelentkezési lap leadásával a városi könyvtárban, a művelődési központban vagy a Tourinform irodában. A jelentkezési lap beszerezhető a fenti helyeken és letölthető a
www.kiskunfelegyhaza.hu, ill. a www.psvk.hu honlapról. Kérik, hogy ügyeljenek a pontos kitöltésre!

Értékelés: a szervezők június 10-étől – egyeztetett időpontban – tekintik meg a kerteket. A látogatás egyben beszélgetés is, ahol a kert művelése során szerzett tapasztalatok is megoszthatóak. Fontos, hogy a jelentkező bemutassa a kertet, ennek hiányában, azt nem tudják értékelni.

A felhívás célja, hogy a szerzett tapasztalatok megoszthatók legyenek, így a város környezetkultúrája valóban közkinccsé váljon. Egy kert minden évszakban tud szép lenni, ezért augusztus 15-éig várják a kertekről készült fotókat. Fotók beküldése nem kötelező, ez csupán segít megismerni a zsűrizés időpontjában nem látható értékeit a kertnek. A beküldött, jól sikerült fotókat összegyűjtik és a későbbiek során bemutatják a város közösségének. A fotókat – legfeljebb 3-5 db-ot – a 
[email protected] e-mail címre küldjék meg. Csak fotókkal nem lehet pályázni!

A díjátadásra és egy közös beszélgetésre várhatólag szeptember 7-én, szombaton kerül sor a városi könyvtár belső udvarában.

További információ kérhető Nagy Ágnes városi főkertésztől a 06/20 388-6663-as telefonszámon.  

Letölthető dokumentumok:

Kövessen minket a Facebookon is!