Helyi hírek 2014. december 18. 18:50

Névre szóló ajándékok ismeretlenektől

Képgaléria
Névre szóló ajándékok ismeretlenektől
„Vannak olyanok, akiknek nehezebb karácsonyi ajándékot vásárolni”

Négy évvel ezelőtt az EDF DÉMÁSZ munkatársai gondoltak egyet, amikor a saját gyerekeik számára keresgélték az ajándékokat és kezdték el csomagolni, hogy bizony vannak olyanok, akiknek valószínű, hogy nehezebb karácsonyi ajándékot vásárolni.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy ez a cégnél dolgozó munkatársak, tehát anyukák és apukák akciója – mondta Csala Gabriella kommunikációs munkatárs. – Négy évvel ezelőtt, pillanatok alatt rengeteg ruha, játék, tartós élelmiszer, könyv érkezett a telephelyeinkre. Idén is így történt. Aztán választottunk, hogy hová vigyük el. Minden évben családok átmeneti otthonába megyünk, évente más megyébe. Nekünk nehéz eltalálni, hogy kik szorulnak rá a segítségre, de itt biztos jó helyre kerülnek a csomagok. A kollégáim ömlesztve megkapják a játékokat, könyveket és sok más hasznos dolgot, tájékozódnak, és név szerint kicsomagoljuk, tudjuk, hogy vajon egy 8 éves kislány minek örülne. Családi csomagok is készülnek tartós élelmiszerekből, az idén Pick szalámi is került bele, és még kiegészítjük egy kis sajátkészítésű süteménnyel.

A Családok Átmeneti Otthona legkisebb lakói karácsonyi műsorral köszönték meg a cipős-doboznyi, és annál jóval nagyobb csomagokat.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!