Helyi hírek 2024. április 17. 17:00

Ujjé, a Ligetben nagyszerű

Ujjé, a Ligetben nagyszerű
A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához. Rendezvényeiken egy új világba kalauzolják a résztvevőket, ahol megismerhetik a matek játékos oldalát.



A 3 fős csapatok szabadtéren, vándorlással egybekötve, okostelefonon vagy papíralapon kiadott matematikai logikai feladatokat keresnek fel és oldanak meg. Céljuk, a minél előkelőbb „Medve-rang” megszerzése. A feladatsorokat a szervezők úgy állították össze, hogy a matematikából kevésbé kiemelkedő versenyzők is sikerélményhez jussanak, és mindez a szabadtéri „kincskeresés” élményével párosul. A verseny célja a matematika illetve a logikus gondolkodás népszerűsítése, egyidejűleg a résztvevők egészséges, mozgásban gazdag életmódra nevelése, együttműködési készségeik fejlesztése.



Április 13-án, a Batthyány Lajos Általános Iskola 5-7. osztályosai is részt vettek a versenysorozat budapesti Városligetben megtartott helyszínén, ahol 2500 diák között mérettették meg magukat. Az iskola 8 csapattal utazott, a gyerekeket a matematika szakos tanárok kísérték.



A Batthyány két csapata elérte a legmagasabb Arany Medve-rangot, 6 pedig az ezüstöt. A kísérőtanárok, Rádiné Petróczi Márta és Szederkényi Barbara is aranyrangúak lettek.

Forrás: medvematek.hu, batthyanysuli.hu
                     

Kövessen minket a Facebookon is!