Helyi hírek 2014. december 19. 06:55

Új vezetőt keres a testület a VSZKSZ élére

Új vezetőt keres a testület a VSZKSZ élére
Lemondott Vaszkó József, a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet (VSZKSZ) igazgatója, és Nagyné Szanka Márta gazdasági igazgató. Döntésüket a munkáltatói jogokat gyakorló polgármester, illetve az igazgató esetében a képviselő-testület tudomásul vette – tájékoztatta a Közlönyt Dósai Bence kabinetvezető. Mint ismert, a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet tevékenységi körébe tartozik Kiskunfélegyházán egyebek mellett a temetkezés és a temetők karbantartása, a parkgondozás, a szemétszállítás, hó eltakarítás, a strand üzemeltetése…

– Mi állhat a lemondás hátterében?

– Az érintettek nem voltak kötelesek indokolni lemondásukat, így azt én sem tenném. Annyit viszont elmondanék, hogy a VSZKSZ-re folyamatosan, tevékenysége szinte minden szegmensét érintően elképesztő mennyiségű panasz érkezik, amellett a cég gazdálkodása nehezen átlátható, struktúrája pedig zavaros és koordinálatlan.

– Ki vezeti jelenleg a céget?

– A képviselő-testület december 18-án pályázatot írt ki az új vezető megválasztására, reményeink szerint a februári testületi ülésen már döntés is születhet a személyéről. Az új igazgató megválasztásáig Szatmári Andrea, a VSZKSZ munkatársa látja el a megbízott igazgatói feladatkat.

– Milyen elvárások fogalmazódtak meg az új igazgató személyével kapcsolatban?

– Olyan vezetőre van szükség a VSZKSZ élén, aki a közpénzekkel maximális felelősséggel bánik, a szervezet működését racionalizálja, és a lakosság számára is elfogadható színvonalon szervezi meg ennek a több mint száz főt foglalkoztató és több száz millió forintból működő költségvetési szervezetnek a munkáját.

– Konkrétabban?

– Legyen eltakarítva ősszel a falevél, télen a hó. Hatékonyan szervezzék a közmunkásokat, az embereket kulturált temetők fogadják… Végül de nem utolsó sorban szűnjön meg az a gyakorlat, hogy az önkormányzatnak folyamatosan óriási plusz forrásokat kell biztosítania a szervezet működéséhez.

 

Kövessen minket a Facebookon is!