Sport 2024. április 18. 12:00

Nem sikerült továbbjutni a Vármegyei Kupából

Képgaléria
Nem sikerült továbbjutni a Vármegyei Kupából
A Vármegyei Kupa negyedik fordulóját szerdán bonyolították le, amelyben a Kiskunfélegyháza a Lajosmizsei VLC otthonába utazott. Kitűnően előkészített talajú pálya fogadta a csapatokat, és mivel mind a két gárda kitűnő formában van, jó mérkőzésre volt kilátás.

A csapatok összeállításánál azonban már látszott, hogy a Kiskunfélegyháza nem a legerősebb összeállításával érkezett Lajosmizsére. Oroszi Dániel sérülés miatt már a bajnoki mérkőzésen sem játszhatott, a kispadon pedig mindössze három játékos szerepelt. Közülük az egyik Nagy Szabolcs kapus. Némedi Norbert vezetőedző ugyanis úgy gondolta, hogy ezen a kupameccsen lehetőséget kínál a fiatal Szabó Mihálynak. A másik csere Molnár Edvárd volt, a harmadik pedig Szabó Dávid. Ezzel szemben az Árva Zsolt által irányított Lajosmizsének öt labdarúgó állt a rendelkezésére. A vezetőedző élt is ezzel a lehetőséggel és mind az öt játékost becserélte.

Jól indult a találkozó a Kiskunfélegyháza számára, mert a 4. percben baloldali támadás után Erős Gergő kapta a labdát, de lövése a keresztlécet találta telibe. Válaszként egy perccel később Bán Norbert alig lőtt a jobb alsó sarok mellé. Pontosan félóra telt el a mérkőzésből, amikor a hazai csapat tűzijátékot rendezett a kiskunfélegyházi kapu előtt. Szabó Mihály két alkalommal is ragyogóan mentett, de a harmadik, Sallai Bence lövésénél már tehetetlen volt, 1–0. Továbbra is a hazaiak voltak támadásban és a 42. percben Halasi távoli lövése nem sokkal a felső kapufa fölött hagyta el a játékteret.

A második félidő elején Kiss László próbálkozott bevenni a félegyházi kaput, de közeli lövése egy védőről szögletre pattant. Az 58. percben mintegy húsz méterrel a vendégek kapujától szabadrúgáshoz jutott a hazai csapat. A labda mögé, az egykor kiskunfélegyházi játékos Valkai Tamás állt, és jól eltalált lövése a felső kapufáról pattant a hálóba, 2–0. Ezt követően a Kiskunfélegyháza próbálkozott támadásokkal, de ezek mind elhaltak a lajosmizsei kapu előtt. A mérkőzés hajrájában ritkán látható góllal növelte az előnyét a Lajosmizse. Szabó Mihály kirúgása az őt támadó Fekete Dávidot találta el, akinek a testéről a kapuba csorgott a labda, 3–0.

Némedi Norbert: – Gratulálok a hazai csapatnak mert megérdemelten jutott tovább a kupában. Úgy gondolom, hogy sokkal több lehetőségük volt ezen a napon, mint nekünk. Kicsit tartalékosan tudtunk felállni, de azért megpróbáltuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből. Nekünk a bajnokság nagyobb elsőbbséget élvez most, de ezt a találkozót sem vettük félvállról. Ezen a mérkőzésen jobb volt a Lajosmizse, sok sikert kívánunk nekik a kupában.

Lajosmizsei VLC–Kiskunfélegyháza: 3–0 (1–0)

Lajosmizse, vezette: Sebestyén László (Apró Ferenc, Tóth Róbert).
Lajosmizse: Tajti – Sallai (Cserni 84.), Fekete A., Orlov, Halasi (Fekete D. 85.), Peres, Kiss L. (Csicsó 61.), Zsíros (Boros 81.), Bán, Tarnóczki (Palotai 81.), Valkai.
Vezetőedző: Árva Zsolt.

Kiskunfélegyháza: Szabó M. – Nagy D., Magony, Erős, Marsa Á, (Molnár E. 61.), Nagy V., Urbán, Szabó P., Kőrös, Kurgyis, Huszka.
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Sallai 30., Valkai 58., Fekete D. 86. percben.

Sárga lap: Tarnóczki 19., illetve Nagy V. a 33. percben.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!