Helyi hírek 2024. április 18. 14:00

Dobosok a fusio-tól a hard rock-ig

Képgaléria
Dobosok a fusio-tól a hard rock-ig
Dobkoncertet tartottak április 16-án a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskolában. A második alkalommal megrendezett "play along" koncerten a félegyházi növendékek mellett vendégdobosok is játszottak.

A Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében megtartott ütő tanszaki hangversenyt ebben a formában már második éve rendezik meg. Különlegessége, hogy a diákok zenére dobolnak, a zenei alap egy úgynevezett dob nélküli "play along".

A koncerten megjelenteket az est házigazdája, Kis-Fekete Vilmos intézményvezető köszöntötte, aki elmondta, hogy a félegyházi zeneiskola tanulói mellett a Rocktár, a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Kisteleki Alapfokú Művészeti Iskola dobosai is játszottak.

A könnyűzenei dobos koncerten a Fusio-tól a hard rock-ig különböző műfajban mutatták be a növendékek a megtanult darabokat dobfelszerelésen, zenei kísérettel. A fiatal dobosok karakteres zenei élményt nyújtottak az elhangzott dinamikus darabokkal, és igazi felüdülést jelentettek a résztvevők számára. Felkészítő tanárok Takó Lajos, Szőke Gábor és Palotás Gábor ütőtanárok voltak.

K.G.

Fotó: Kiss Gabriella
   

Kövessen minket a Facebookon is!