Helyi hírek 2024. április 18. 18:00

József Attila-hét – 7 napban

József Attila-hét – 7 napban
A Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolában az egyik legkiemelkedőbb rendezvény a névadónk születésnapjával, egyben a költészet napjával egybekötött kulturális programkínálat, a József Attila-hét. Ennek keretében sok-sok tevékenység közül választhatnak tanulóink. Ezek a napok igazán különböznek a megszokott hétköznapoktól.

A József Attila-hét programkínálatát lassan 25 éve a gyerekek és a kor igényeinek megfelelően folyamatosan bővítjük, színesítjük. Idén áprilisban a tavaszi szünet után hétfőtől vasárnapig intézményünk valamennyi tanulója részt tudott venni az érdeklődésének megfelelő rendezvényen. A kulturális programokkal párhuzamosan egész héten zajlottak a házi tanulmányi versenyek.

Az április 8-án, hétfőn kezdődött sportversenyektől kezdve a vasárnapi színházlátogatásig megszervezett közösségi alkalmak kiváló lehetőségeket nyújtottak a szabadidő hasznos eltöltésére, a tartalmas, lazító feltöltődésre, s nem utolsósorban a megmérettetésre.

9-én, kedden délután az éneklés kapott főszerepet. Az iskola legtehetségesebb alsós énekesei mosolygós arccal álltak ki társaik és a zsűri elé, hogy bemutassák az általuk választott dalt. Szálltak a dalok az alsó tagozatos kis tehetségek énekversenyén.

Másnap délelőtt a felső tagozatos gyerekek izgalmas, játékos iskolatörténeti „kalandtúrán” kutakodtak az elmúlt hetven évről. A különböző évfolyamokról összeállított csapatok együttműködve fedezték fel az intézmény múltját. A feladatok között szerepelt puzzle, szókereső, villámkérdések pedagógusokról, az intézményről, iskolabejárás. Délután nyolcadik alkalommal rendeztük meg az amőbaversenyt a felső tagozatos diákoknak. Izgalmakkal teli mérkőzéseken 53 tanuló mérte össze a tudását. A vándorserleget Elek Janka, 6.a osztályos tanuló őrzi 1 évig.

A következő nap bizonyult a legmozgalmasabbnak. Természetesen – mint miden évben – a hét legünnepélyesebb napja volt ez, április 11-e, a költészet napja. A hatodik évfolyam előadásában részesei lehettünk egy, a jubileumi évhez minden tekintetben méltó emlékműsornak, amelyet iskolánk névadójának tiszteletére szerveztünk. Idén ezt követte egy versolvasó maraton. Iskolánkban ezen a délelőttön pedagógusok és több mint 100 alsós és felsős diák olvasta fel kedvenc verseit társainak. Délután a város általános iskoláinak 7-8. évfolyamos diákjait hívtuk-vártuk egy jó hangulatú angol nyelvi vetélkedőre. Az eseményen minden szempontból vegyes csapatok versengtek az első helyért, jutalmuk egy angol nyelvű olvasmány volt. Idén a nagyvárosokban (Cities) jártunk.

Pénteki napunk délelőttjét egy természettudományos csapatvetélkedő töltötte ki. Délután pedig következett a nagy kedvenc, a bolhapiac. Ez utóbbi kihagyhatatlan eleme a hétnek, kicsik és nagyok nagy lelkesedéssel készülnek rá.



A hétvégén sem tétlenkedtünk. Szombaton a hagyományos tavaszi kiránduláson a felsős diákok a tihanyi nagy körön túráztak. Az egész túra során pompás kilátás tárult elénk a Balatonra, az apátságra, a Belső-tóra.



A József Attila-hét záró akkordjaként felejthetetlen élményt nyújtott diákoknak és szülőknek egyaránt az Én, József Attila című musical a budapesti Madách Színházban.

Iskolánk fennállásának 70. évfordulója alkalmából igazán tartalmas, az egész iskolai közösséget megmozdító, remek hetet tudhatunk magunk mögött.

Jankovszkiné Dobó Anikó, Szana Andrea

                       

Kövessen minket a Facebookon is!