Program 2024. április 24. 18:00

Kultúrsarok – A tavasz ünnepe

Kultúrsarok – A tavasz ünnepe
A hagyományokhoz híven idén is megrendezik a tavasz egyik kiemelkedő eseményét, a Tavaszi virágünnepet, ahol dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal várják az érdeklődőket április 27-én, szombaton.

A Tavaszi virágünnep különleges hangulatát mára már nem kell bemutatni a kiskunfélegyházi nagyközönségnek. Napjainkra az esemény nem csupán a tavasz, hanem városunk kulturális életének ünnepévé is vált, ahol a helyi egyesületek és kulturális körök is bemutathatják magukat.

A rendezvény 8 órakor kezdődik a vásársor megnyitásával, amely minden eddiginél nagyobb helyen, a Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig húzódik majd. A vásárban az érdeklődők találkozhatnak a helyi és a környező települések árusaival, miközben elmerülhetnek a különböző dísznövények és kézműves termékek kavalkádjában. A vásársor mellett számos kitelepülő intézménnyel, kulturális körrel is találkozhatnak a kilátogatók. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvvásárral és Móra-sarokkal, a Kiskun Múzeum és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület interaktív játékokkal, a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör szabadtéri kiállítással és alkotóműhellyel várja az érdeklődőket.

A rendezvényt 10 órai kezdettel Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony nyitja meg. Ezután különféle kulturális programok nyújtják a kikapcsolódást és a jókedvet a jelenlévők számára. A Petőfi-szobor előtt mutatja be műsorát a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, zenés műsorcsokrot ad elő a Félegyházi Népdalkör, majd a délelőttöt a Silver Step Tánc Stúdió látványos műsora zárja.

A programról bővebb tájékoztatást kaphatnak a Móra Ferenc Művelődési Központ weboldalán vagy a kihelyezett szórólapokon.

Ünnepeljük együtt városunkat és a tavasz érkezését!
                    

Kövessen minket a Facebookon is!