Helyi hírek 2024. április 21. 12:00

Föld-napi program a könyvtárban

Képgaléria
Föld-napi program a könyvtárban
Április 22-e a Föld napja: ez alkalomból kézműveskedéssel, ökojátszótérrel, környezettudatosságra nevelő könyvekkel és bábelőadással várták a családokat a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

Évek óta változatos programokkal várják a család apraját és nagyját a városi könyvtárban a Föld napja alkalmából. Az intézmény 2019-ben nemzetközi pályázaton nyerte el a Zöld könyvtár címet, azóta stratégiai céljaik között is kiemelt szerepet kap a környezettudatos szemlélet fejlesztése és közvetítése. Ezzel a gondolkodásmóddal ismerkedhettek meg a gyermekek és szüleik április 20-án. A GyermekBirodalomban újrahasznosítható anyagokkal kézműveskedhettek a gyerekek, műanyagkupakból és színes papírból kis bogarak, madárkák, kartonból és újságpapírból oroszlánok készültek.

Az ügyes kezű gyermekek fonalból és kartonból cicát is készíthettek. A kartondobozokból készült ökojátszótér számos ügyességi feladatot tartogatott, többek között golyóvezetőket és célba gurítóst. Az asztalokon földgömbös színezők és környezettudatosságra nevelő könyvek sokasága állt. A program részeként a Profi-L bábcsoport előadásában Holle anyó története is megelevenedett. A szorgos és a lusta lány történetét bemutató mesét hangos tapssal jutalmazta a gyermekközönség.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton  
            

Kövessen minket a Facebookon is!