Helyi hírek 2024. április 21. 16:00

Több száz táncos az első félegyházi találkozón

Képgaléria
Több száz táncos az első félegyházi találkozón
Az első Duna-Tisza közi Szenior Örömtánc Találkozónak adott otthont a Constantinum sportcentrum április 20-án, szombaton. Az eseményre körülbelül 400 táncos érkezett Bács-Kiskun, Csongrád és Pest vármegyéből.

A megjelenteket a szervező, a Kiskun Szenior Örömtánc csoport vezetője, Kocsisné Móczár Julianna köszöntötte.

– Ilyen még nem volt Kiskunfélegyházán, hogy ennyi szenior örömtáncos legyen egy helyen. Öt évvel ezelőtt, amikor elkezdtük a szenior örömtáncot, akkor a megyében szinte lasszóval kerestük azt, akinél tanulni lehet. Nagyon kevesen voltunk és én azt szeretném, ha a mai nap azt szimbolizálná, hogy ez a mozgalom ilyen színessé vált. Sokan megismerték a lényegét, megismerték a jótékony hatását. Sok jó ember kis helyen is elfér, és azt hiszem, hogy ezt a mai napon be is fogjuk bizonyítani. Kiskunfélegyházán, Móra Ferenc és Petőfi Sándor városában egy Móra-idézetet szeretnék mondani: „Megtanultam, hogy a kincset a szívében hordozza az ember!” Mi, akik ebben a teremben vagyunk, nemcsak tudjuk, hanem tényleg megtanultuk azt is, hogy a mozgás, öröm, agytorna ezt a kincset erősíti. Úgy gondolom, hogy a lelkünk is azóta nagyon megerősödött – fogalmazott.

A folytatásban megköszönte Csizmaz Szilviának, aki az egész országban segítette, hogy a szenior örömtáncot megismerjék és általa ennyi követője van ma már a mozgásformának, majd virággal köszönte meg Szűcsné Gyöngyösi Ildikó oktatónak a segítségét és Bense Ilonának, hogy megálmodta a rendezvény logóját.

Csányi József polgármester beszédében örömének adott hangot, hogy ilyen sokan megjelentek az eseményen. Hangsúlyozta, hogy kettő sportcsarnok van a városban és ma mindkettő megtelt.

–A másik csarnokban asztalitenisznek hódolnak a fiatalok, itt pedig a régebb óta fiatalok mutatják meg, hogyan kell egész nap sportolni. Hozzátette: Ez egy igen jeles év a város életében, 1774-ben Mária Terézia mezővárosi rangot adományozott nekünk, ennek idén 250 éve. Sok rendezvénnyel készülünk egész évben, amelyeken méltóképpen megünnepeljük ezt a jeles évfordulót – mondta.

Beszélt a kiadott képeskönyvről, a Jókai utcai parkolóban található festményről, majd a felhívta a figyelmet a szeptemberi Libafesztivál programjaira, ahová invitálta a megjelenteket.

Ezután következett a nyitó produkció, ami egy körtánc volt, és ahol megalapozták a táncosok a nap hangulatát. A kellemes ritmusok és a résztvevők öröme mindenkire hatással volt, így Csányi József polgármester is engedett a meghívásnak és egy dal erejéig maga is csatlakozott a több száz táncoshoz.

A nap folyamán az apróságok is megmutatkoztak, a Silver Step Táncstúdió növendékei is birtokba vették a színpadot.

A szervezők köszönik a támogatást a P és P Pékáru Kft.-nek, a Fornetti Kft.-nek, a Dél-100 Kft.-nek, Lezsák Sándor országgyűlési képviselőnek, a kiskunfélegyházi Tourinform irodának, a Kiskun Múzeumnak, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, a Szuperinfonak és a Közgazdasági Technikum, Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumának.  

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!