Sport 2024. április 22. 17:30

Nagyarányú vereségbe szaladt bele a Kiskunfélegyháza

Nagyarányú vereségbe szaladt bele a Kiskunfélegyháza
A Jánoshalmi FC otthonába utazott a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a Kiskunfélegyháza, hogy növelje pontjainak a számát.

A találkozó előtt a hazaiak az ötödik helyen álltak a tabellán, huszonkét mérkőzésből harmincnyolc pontot gyűjtöttek. Ezzel szemben a Kiskunfélegyháza huszonegy mérkőzést játszott és harminckilenc pont szerepelt a neve mellett, ami a negyedik helyhez volt elegendő. Izgalmas mérkőzésre volt tehát kilátás, mert jánoshalmi győzelem esetén megelőzte volna a Kiskunfélegyházát. Amennyiben vendéggyőzelem született volna, akkor pedig ellépett volna a Jánoshalmától a Félegyháza. Némedi Norbert továbbra sem számíthatott az eddig tizenhét gólt jegyző Oroszi Dánielre, így kérdéses volt, hogy ki fog majd gólt lőni. Sajnálatos módon ezen a találkozón elmaradt a gólszerzés.

A jánoshalmiak ezúttal a legjobb csapatukkal tudtak kiállni, ami nagy segítséget jelentett a három pont megszerzéséhez. Alig telt el félóra a találkozóból, amikor Lengyel Szabolcs révén megszerezték a vezetést, 1–0. Két perccel később ismét betalált a jánoshalmi támadó, 2–0, ami azt is jelentette, hogy kétgólos hazai előnnyel fejeződött be az első játékrész.

A második félidőben a remekül játszó Lengyel Szabolcs ismét megzörgette a kiskunfélegyházi hálót, 3–0, ami mesterhármast jelentett számára. Ezzel még nem ért véget a jánoshalmi gólgyártás, mert a 68. percben Gáspár Adrián is betalált a kiskunfélegyházi kapuba, 4–0. Sajnálatos módon a Kiskunfélegyházának ezen a találkozón nem sikerült gólt szereznie. Több játékos is tudása alatt szerepelt, így pont nélkül távoztak Jánoshalmáról.

A két gárda helyet cserélt egymással a tabellán, mert most a Jánoshalma a negyedik, a Kiskunfélegyháza pedig az ötödik. Igaz, a csapatunk egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. 

Némedi Norbert a találkozó után nyilatkozott a Félegyházi Közlönynek: – Ez nem a mi napunk volt, bár egy rangadóra mentünk Jánoshalmára, mert a két csapat egymás mellett volt és maradt is a tabellán, csak ezúttal a hazaiak elénk kerültek. Úgy gondolom, hogy csapatszinten nem úgy játszottunk, ahogyan kellett volna. Van olyan, amikor több játékos is nem a legjobb napját fogja ki. Nekünk ebből ezen a találkozón kijutott. Hiába vagyunk jók, de ennyire azért nem, hogy elbírjuk azt, hogy négy-öt játékos is tudásához képest gyengébb napot fog ki. Ha nagyon pozitív akarok lenni, akkor azt mondom, hogy egy vereség belefér a csapat életébe, de nyilván ezt megélni nagyon nehéz. Mindezt figyelembe véve, meg azt, hogy egy jó csapathoz érkeztünk, ezen a napon reális különbség volt a két gárda között. Gratulálok a hazai csapatnak! Nekünk az lesz a feladatunk, hogy ezen tovább lépjünk, mert fontos mérkőzések várnak még ránk az elkövetkezendő időben. Megpróbálunk majd kozmetikázni ezen – tette hozzá Némedi Norbert.

Jánoshalmi FC–Kiskunfélegyháza 4–0: (2–0)

Jánoshalma, vezette: Herczeg Róbert (Apró Ferenc, Hunyadi Gergő).
Jánoshalma: Lengyel P. – Rádai, Zsoldos, Busa, Stojanovic, Jesic, Gáspár (Romoda 81.), Nagy R. (Rusák 66.), Szabó Sz., Papp D. (Suhajda 73.), Lengyel Sz. (Hajduk 81.).
Vezetőedző: Paksi Péter.

Kiskunfélegyháza: Nagy Sz. – Magony (Erős 62.), Marsa, Nagy V., Szabó D. (Kanyó M. 86.), Kanyó J., Urbán, Szabó P. (Kőrös 74.), Kurgyis K., Huszka, Molnár E. (Nagy D. 65.).
Vezetőedző: Némedi Norbert.

Gólszerző: Lengyel Sz. 32., 34., 54., Gáspár 68.
              

Kövessen minket a Facebookon is!