Sport 2024. április 22. 19:00

Nemzetközi versenyeken birkóztak

Képgaléria
Nemzetközi versenyeken birkóztak
Határon innen és túl, különböző nemzetközi versenyeken mérettették meg magukat a hétvégén a  Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület válogatott versenyzői – mondta el lapunknak Szabó József edző. 

Legalább tíz nemzet képviselői jelentek meg 1-1 versenyen, így a mieink georgiai, horvát, szlovák, román, szlovén, ukrán, német, osztrák, moldáv, holland, cseh, svájci, szerb és svéd ellenfelekkel szemben is küzdhettek, sokszor sikerrel.

A csehországi Chomutovban, U17-es kötöttfogású versenyen Czakó Zoltán a 110 kg-osok között ismét nem talált legyőzőre, eddig az idén minden versenyét megnyerte. A 92 kg-os Bátyai Dorián szép győzelmek után ezüstérmet szerzett. Ezzel még Dorián is versenyben maradt a válogatott mezért.

Kolozsváron, U15-ös szabadfogású versenyen, a 44 kg-osok között Fülöp Kristóf második lett, ezzel a korondi fiú már biztosan részt vehet a görögországi Európa-bajnokságon magyar válogatottként. Az 52 kg-os Hideg Balázs ötödik lett, így közelebb került a ő is a EB részvételhez.

A női mezőny 66 kg-os mezőnyben második lett Bárány-Almási Bianka és a korondi nevelésű Barabás-Ágoston Anna, a 36 kg-ban.

Csepelen, a KIMBA csarnokában U20-as női versenyen, a 59 kg-os Páli Éva ezüstérmet szerzett, Tapodi Rebeka és Tapodi Zsófia ötödik lett, míg a szabadfogású Biblia Róbert szintén ötödik.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!